Apareixen 2 dofins sense vida a la platja de Gavà
Exemplar localitzat la tarda de dimarts a l'alçada del carrer de Roses (Foto: Xavi Cabo)

El cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya es va fer càrrec, ahir, de recollir els cossos sense vida de 2 dofins que van aparèixer a la platja de Gavà. Es tracta de de dos exemplars de dofí ratllat (Stenella coeruleoalba) una espècie de cetaci de la família Delphinida que és la que més sovinteja al mar Mediterrani.

Fonts dels Agents Rurals precisen que degut al seu avançat estat descomposició és senyal que els animals van morir de forma natural al mar i els corrents els han arrossegat fins a la platja, on han quedat encallats. Justament, a causa del grau de degradació dels cossos, els agents no han considerat portar els animals a fer la necròpsia ni cap estudi científic o veterinari sinó que es va optar per retirar els cossos.

Foto: Agents Rurals

El dofí ratllat té una grandària i forma similar a diversos altres dofins que habiten en aquestes aigües (Stenella attenuata, Stenella frontalis, Stenella clymene), però, la seva coloració els fa fàcils de distingir en el mar.

La part inferior o ventral és de color blanc o rosa. Hi ha una o dues bandes de color blau fosc que parteixen de l’ull a l’aleta caudal. Existeixen altres dues franges blaves que va des de darrere de les orelles, acabant sobre les aletes pectorals. La part posterior, l’aleta dorsal, el meló i el musell són de color blau fosc.

Els adults poden arribar a mesurar 2,6 m, amb un pes de 150 kg les femelles i 160 kg els mascles. El dofí ratllat és una espècie d’hàbits socials. La mitjana dels grups al Mediterrani és d’uns 20 individus, amb uns rangs de variació que oscil·len entre els 5 i els 35