Aplec de Bruguers 2019
Durant tot el dia es van fer diferents activitats de cultura popular.

L’ermita de Bruguers de Gavà va acollir aquest dilluns, coincidint amb la celebració de la Segona Pasqua, l’Aplec de Bruguers. Es tracta d’una jornada organitzada pels ajuntaments de Castelldefels i de Begues amb grups, associacions i entitats de cultura popular.

Durant tot el dia es van celebrar diferents activitats que va començar amb la missa solemne, acompanyada per la coral Margalló. En acabat, concert de les corals Montau (Begues), Marinada, Ventijol i Germanor (Castelldefels).

Tot seguit van dansar els gegants de Begues i els antics de Castelldefels i els grups de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. La Colla Jove de Bastoners i la Colla Nova de Bastons van fer els balls de lluïment i les Gitanes de Castelldefels van presentar les Gitanes infantils, que van fer una versió simplificada del ball.

Els Castellers de Castelldefels i els Encantats de Begues, van aixecar els pilars d’inici i de comiat. Els Grocs van materialitzar un 3 de 6 amb l’agulla i, tot seguit, un 4 de 6 de germanor amb l’acompanyament dels Grallers de la Font Groga. Per acabar, el Toc de Vermut interpretat pels gavanencs i els dos grups del Toc de Vent, els grallers de Castelldefels.

També es va compartir un dinar a base de botifarres amb seques per acabar amb sardanes amenitzades per la Cobla Baix Llobregat i el veterà Grup Sardanista Castelldefels.