Aplec de Sant Miquel 2019 el 29 de setembre
Aplec de Sant Miquel 2019 es farà el 29 de setembre.

Gavà celebra, enguany, el tradicional Aplec de Sant Miquel el proper 29 de setembre, una festa documentada des de finals del segle XVI i que després de desaparèixer al 1920 va ser recuperada al 1961 per diferents entitats gavanenques, com l’UME. Els actes tradicionals eren pujar en romeria al castell, una missa a l’ermita de Sant Miquel i el dinar pels voltants del castell. A la tarda es baixava pel camí de la Sentiu, i en arribar a Can Dardena es continuava la festa al so del sac de gemecs i el tamborí.

Com sempre, l’Aplec arrencarà a les 8 hores, amb la pujada al castell, a peu o en bici, des de la plaça de Batista i Roca. A les 9 hores s’assaborirà una xocolatada amb coca i a les 10.00 hores es farà la repicada de la campana Miquela i la missa. A les 10.45 hores es narraran contes per al petits al costat de l’ermita

A les 11.00 tindrà lloc la recreació de la presa i destrucció dels Castell d’Eramprunyà durant la guerra del 1469 amb la participació de la Companyia General del Foc.

A les 12 hores donaran inici els jocs medievals de colles per a grans i petits, a les 13 hores es farà un taller de dansa tradicional amb la participació de l’Esbart Brugués i dels Grallers de la Font Groga de Gavà, i a les 13.30 hores faran la seva actuació els Castellers de Gavà

La festa culminarà les 14 hores, amb un aperitiu amb vi i ganyips, un dinar de motxilla, el concurs de postres per compartir i el tast de ratafia. També es faran tallers a la carpa del Grup Ecologista Quercus i es farà una postal de record de l’Aplec 2019.

Nombroses entitats col·laboren i donen suport a aquest Aplec que està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, l’Associació d’Amics del Museu, el Grup Ecologista Quercus, el Centre d’Estudis de Gavà, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i el patrocini de l’Ajuntament de Gavà.