Aplec de Sant Miquel de Gavà 2019

Gavà celebra, aquest diumenge, el tradicional Aplec de Sant Miquel, una festa documentada des de finals del segle XVI i que després de desaparèixer al 1920 va ser recuperada al 1961 per diferents entitats gavanenques, com l’UME. Els actes tradicionals eren pujar en romeria al castell, una missa a l’ermita de Sant Miquel i el dinar pels voltants del castell. A la tarda es baixava pel camí de la Sentiu, i en arribar a Can Dardena es continuava la festa al so del sac de gemecs i el tamborí.

L’Aplec canvia, aquest any, el seu punt de sortida i arrencarà a les 8 hores, amb la pujada al castell, a peu o en bici, des de davant de l’institut El Calamot i no pas des de la plaça de Batista i Roca, que era l’indret habitual. A les 9 hores s’assaborirà una xocolatada amb coca i a les 10.00 hores es farà la repicada de la campana Miquela i la missa. A les 10.45 hores es narraran contes per al petits al costat de l’ermita

A les 11.00 tindrà lloc la recreació de la presa i destrucció dels Castell d’Eramprunyà durant la guerra del 1469 amb la participació de la Companyia General del Foc.

A les 12 hores donaran inici els jocs medievals de colles per a grans i petits, a les 13 hores es farà un taller de dansa tradicional amb la participació de l’Esbart Brugués i dels Grallers de la Font Groga de Gavà, i a les 13.30 hores faran la seva actuació els Castellers de Gavà

La festa culminarà les 14 hores, amb un aperitiu amb vi i ganyips, un dinar de motxilla, el concurs de postres per compartir i el tast de ratafia. També es faran tallers a la carpa del Grup Ecologista Quercus i es farà una postal de record de l’Aplec 2019.

Nombroses entitats col·laboren i donen suport a aquest Aplec que està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, l’Associació d’Amics del Museu, el Grup Ecologista Quercus, el Centre d’Estudis de Gavà, l’Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i el patrocini de l’Ajuntament de Gavà.