Aprovades cinc esmenes dels pressupostos de la Generalitat que afecten a Gavà

Cinc esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya que van ser presentades pel Grup Parlamentari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i que afecten a Gavà han estat finalment aprovades. Aquestes esmenes van ser aprovades tot i l’oposició de Junts pel Sí, i en realitat formen part d’un paquet de 60 que fan referència a la comarca del Baix Llobregat.

De les cinc esmenes aprovades, tres estan directament relacionades amb els serveis sanitaris a la nostra ciutat: una obligaria al govern català a garantir la construcció del CAP 3; altra l’obligaria a reobrir el servei d’urgències continuades al CAP 1; i la tercera hauria de garantir la reobertura del dispensari de Gavà Mar. Les altres dues serien: garantir els recursos necessaris per a la construcció de places de llars residencials i de centres residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual per a satisfer la demanda de Gavà; i garantir recursos necessaris per continuar el Pla de serra de les Ferreres d’acord amb la Llei de Barris.

Miquel Àngel Díaz, portaveu del grup municipal del PSC a Gavà, ha assenyalat però que des del seu grup “tenim malauradament la sensació de que aquestes esmenes no es compliran perquè tenim un govern que, més que pensar en fer complir el seu propi pressupost, el que està prioritzant sobretot és el mono-tema del seu procés cap a la secessió, tant de bo sigui possible però que el govern de la Generalitat faci cas al seu propi pressupost”.

Díaz, doncs, reitera la petició que el PSC fa al govern català en el sentit que “faci cas a la seva pròpia llei de pressupost que ha aprovat el Parlament de Catalunya, que faci efectives aquestes esmenes, i que tinguem ja un govern que es dediqui a mirar pel progrés dels seus ciutadans”.