Aquell temps de la fam
L'acte va aplegar un nombrós públic

Núria Ruiz Castell ha presentat, aquest divendres, el llibre “Aquell temps de la fam”, una obra on recull el testimoni de diferents dones de la ciutat que van patir els estralls de la Guerra Civil i de la postguerra

El llibre compila les vivències de 65 persones, que en resulten de les 83 entrevistes que, en total, va realitzar l’autora. D’aquestes, segons aclareix Ruiz ,“també hi ha les explicacions de 15 homes que relaten les històries femenines de les seves mares o germanes”. Sobre el projecte, Ruiz assenyala que “després de constatar que s’estava fent en altres municipis, vaig creure molt interessant tirar-ho endavant abans aquestes persones faltessin”.

La presentació va tenir lloc al Casal Municipal de Cultura American Lake i va comptar amb una gran afluència de públic. L’alcaldessa Raquel Sánchez, que ha contribuït a l’obra redactant el pròleg, també va estar present en l’acte i es va mostrar molt contenta i satisfeta, perquè, segons va destacar “aquest projecte contribueix a enriquir quelcom que, des del Consistori, intentem fer amb la commemoració del 8 de març, i que passa per donar visibilitat a totes aquelles dones que han estat més anònimes, però que amb la seva tasca han contribuït, de manera decidida, a construir la ciutat que avui tenim”.

“Aquell temps de la fam” és una iniciativa de l’Ajuntament i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.