Aquest cap de setmana arriba el Bike show a Gavà
Aquest cap de setmana arriba el Bike show a Gavà

Gavà acollirà, aquest cap de setmana, el Bike show, un esdeveniment esportiu que vol oferir activitat ciclista a tots els públics, combinant l’esport amateur i de base amb el professional amb diferents proves promocionant l’ús de la bicicleta com a pràctica sostenible i saludable.

A la primera edició celebrada l’any passat, van participar-hi més de 900 ciclistes de fins a 15 nacionalitats i enguany s’espera superar la xifra. El certamen acollirà en el seu vessant competitiu una prova de la Bikingpoint Copa Catalana Internacional, un circuit anual de 7 proves de Cross-country, la disciplina olímpica del mountain bike, amb punts UCI en joc, i que, segons l’organització, “esdevenen especialment valuosos en un any olímpic, perquè el 26 de maig s’acaba el termini per presentar les mínimes per a París, raó per la qual comptarem amb participacions d’esportistes destacats”.

Diumenge, 17 de març, tindrà lloc una prova de la Marathon CUP BTT que combina la participació en categoria pro de ciclistes d’elit amb aquells amateurs i populars que ho fan en la categoria Open, amb dos recorreguts de 41 quilòmetres pels més atrevits i 30 quilòmetres per la resta. El programa es completa amb altres proves de promoció del ciclisme com la Super Cup Youth, adreçada als esportistes més joves, i la pedalada popular.

L’alcaldessa, Gemma Badia, assegura que “som una ciutat que aposta per l’esport, tant en el vessant competitiu com, des d’una visió més holística, com una eina per fer salut i a la vegada apropar la natura a tothom” i que, tot i que “Gavà té un entorn de 50 km de camins de muntanya que la ciutadania ja utilitza per anar en bici, seguirem treballant per promoure l’ús de la bici amb l’objectiu d’esdevenir capital del ciclisme català i referència internacional”.

El Bike Show Gavà compta amb la col·laboració de l’UME, el Club Ciclista Ratpenat i el Gavó Triatló.

Programació

Dissabte 16 de març

Super Cup Youth: Les futures generacions del ciclisme de muntanya, gaudeixen d’una cursa federada de BTT en diferents categories.
  • 09.30 h Inici competició Super Cup Youth
  • 11.45 h Entrega de premis
Copa Catalana Internacional Biking Point de Gavà: Prova federada de cross country, modalitat de BTT de primer nivell internacional, puntuable pel rànquing mundial. Inscripcions ja disponibles.
  • 12.15 h Inici proves Copa Catalana
  • 18.00 h Entrega premis

Diumenge 17 de març

Marathon Cup de Gavà: Dos recorreguts per a professionals i amateurs, de 42 i 30 quilòmetres, per aquells que vulguin gaudir dels corriols espectaculars de l’entorn de Gavà.
  • 09.30 h Sortida Marathon XCM
  • 09.35 h Sortida Marathon XCP –Open XCM i XCP
  • 13.00 h Entrega de premis
Bicicletada Popular: Un recorregut apte per a tothom, qui vulgui gaudir d’una matinal lúdica d’esport amb la seva bicicleta.
  • 10.00 h Sortida Bicicletada Popular

Inscripcions obertes a: https://bikeshow-gava.com/