L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha donat a conèixer mitjançant una nota de premsa que “davant les noves restriccions publicades a la resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, el transport públic seguirà oferint el 100% de la seva capacitat actual, tal com marca la mateixa resolució del Departament de Salut”.  

L’Autoritat del Transport Metropolità manté, doncs, l’oferta actual per a la mobilitat necessària, i recorda que “des de fa mesos el transport ferroviari finalitza el seu servei a la mitjanit tots els dies de la setmana; la xarxa NitBus de l’AMB, per la seva banda, manté l’oferta completa com fins ara. Els autobusos nocturns de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya mantenen una oferta reduïda en algunes línies, i per tant, és recomanable consultar els horaris vigents”

Recorden també que el confinament municipal “inclou una excepció, el 31 d’octubre i l’1 de novembre, per visitar un cementiri de la mateixa comarca. A aquest respecte, els diferents operadors reforcen les línies que donen servei als cementiris”. 

 Mesures de seguretat i compliment de la normativa d’autoprotecció 

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense excepcions. Totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries.

Per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic “han reforçat, i segueixen fent-ho, la instal·lació de gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no n’hi havia dispensadors disponibles”, explica l’AMB

La xarxa de transport públic, afegeixen, aplica mesures i protocols de ventilació i neteja per garantir la seguretat dels seus viatgers.