Només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els vehicles de rènting i cotxes d'empresa dels ciutadans de Gavà

Aquest dissabte, 1 de maig l’Ajuntament activa de nou la zona taronja a la platja de Gavà. Enguany s’incrementa el nombre de places en una cinquantena, tenint un total d’unes 520 places, ja que s’amplia als carrers Alcanar i Cubelles. Durant els caps de setmana i festius fins al 26 de setembre, i de 9 a 20 hores.

Només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà. Al respecte, caldrà comunicar i acreditar els vehicles matriculats a partir de l’abril del 2021, els que hagin patit un canvi de nom a partir de l’1 de gener del 2021 i tots els vehicles de rènting i cotxes d’empresa.

Aquesta mesura té per objectiu dissuadir d’agafar el cotxe, alhora que facilita als residents a Gavà aparcar al barri marítim. Es posa en marxa per dur a terme una millor gestió de la mobilitat en previsió d’una possible afluència important de vehicles a Gavà Mar.

La zona taronja està distribuïda als carrers de l’Ametlla, l’Escala, Palamós, Arenys, Roses, Garraf, Amposta, Palafrugell, Cunit, Alcanar i Cubelles.

En els pròxims dies, els establiments comercials i de restauració de Gavà Mar podran oferir als seus clients autoritzacions per estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit

La zona taronja s’avança al dispositiu de mobilitat sostenible que es posarà en marxa el 12 de juny, tret de sortida de la temporada de platges. Un dispositiu que afavoreix l’ús del transport públic i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat, i que promou una major fluïdesa i pacificació dels carrers i de l’espai públic. En definitiva, cerca l’equilibri entre l’ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.

Com donar d’alta els vehicles

Per poder estacionar de forma gratuïta durant la temporada de platges de 2021 cal que el vehicle estigui donat d’alta. En concret, és necessari:

  • Notificar les matrícules dels vehicles matriculats a partir de l’1 d’abril de 2021
  • Notificar les matrícules dels vehicles que han canviat de nom a partir de l’1 de gener de 2021.Per poder fer el tràmit cal aportar el permís de circulació del vehicle objecte d’alta.
  • Notificar tots els vehicles de rènting, cotxes d’empresa i qualsevol altra modalitat, a disposició dels veïns/veïnes de Gavà. En aquests casos, per fer la tramitació cal aportar la següent documentació:
  1. Rènting particular: Còpia del contracte de rènting a nom de la persona resident a Gavà.
  2. Rènting empresa: Còpia del permís de circulació del vehicle, document d’adquisició del vehicle per part de l’empresa i justificant a favor del conductor habitual amb el segell d’empresa.
  3. Vehicle d’empresa: Còpia del permís de circulació del vehicle i justificant a favor del conductor habitual del vehicle amb el segell d’empresa.

L’alta cal tramitar-la a través del registre de l’Ajuntament a la seu electrònica eseu.gava.cat o bé a l’adreça electrònica zonataronja@gava.cat

Cap vehicle podrà estacionar a la zona taronja sense que estigui registrada la petició d’alta.

Els vehicles autoritzats no podran superar els 6 metres de longitud, els 3.500 kg de PMA o 0 passatgers.

Els vehicles autoritzats no han de disposar de cap distintiu. La comprovació de la condició de vehicle resident la farà la Policia Municipal mitjançant una PDA portàtil.