mitja-marato-240217

Aquest diumenge, la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà Gran Premi BBVA arriba a la 22a edició sota l’organització dels ajuntaments de Gavà i Castelldefels i de Zona Vip Events amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Atletisme. La prova, totalment consolidada en el calendari català d’atletisme, està patrocinada per la Diputació de Barcelona, la Secretaria General d’Esports de la Generalitat, BBVA CX, Renfe Rodalies, Sport, Barnasud, InterSports Quinze, Flaix FM i Áccura i compta  amb la col·laboració del Club Atletisme Gavà, Coca-Cola, Powerade, Aquarius i la Bolsa del Corredor.

La prova donarà el tret de sortida a l’avinguda de Joan Carles I i tindrà la línia d’arribada a l’Estadi Municipal La Bòbila, després d’un recorregut pràcticament pla que discorre pels fronts marítims de Gavà i Castelldefels i que la converteix en un dels circuits més ràpids de Catalunya. Combinarà tres distàncies: la Mitja Marató, els 10 km i el 5 km, aquesta darrera només per a dones que arriba enguany a la tercera edició.

El gerent de zona Vip Events, Jaime Grau, ha explicat com la Mitja de Gavà i Castelldefels ha anat incorporant noves distàncies “per tal que tothom hi pugui gaudir d’aquesta cita que mobilitza més de 200 persones per garantir-ne l’èxit organitzatiu i oferir als participants tots els serveis que requereixen abans, durant i després de la cursa”.

En aquesta 22a edició, la Mitja Marató torna a fer pinya amb les persones afectades per malalties minoritàries i les seves famílies, afegint-se a la commemoració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries per visibilitzar aquest tipus de malalties. Per altra banda, l’organització aporta un litre de llet per cada corredor/a inscrit a la Plataforma Gavà Solidària.

La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà donarà el tret de sortida a la primera cursa de 5 km a les 8:45h del matí, seguida a les 9 h de la de 10 km i, finalment, a les 9.45h de la Mitja Marató. L’arribada de les 3 curses es farà a l’Estadi Municipal La Bòbila.

L’organització posa a disposició de tots i totes les participants un ampli dispositiu de serveis: equip mèdic, avituallament, guarda roba i vestidors, llebres d’orientació, serveis de massatge, entre altres. També rebran una samarreta tècnica commemorativa i un bitllet de tren gratuït exclusiu per a la cursa.

La celebració de la prova comportarà restriccions de trànsit a la via pública que afectaran la circulació rodada i els estacionaments.

Restriccions per carrers (ordre alfabètic)
Afectacions en el trànsit rodat i itineraris alternatius

Els serveis públics de transport per carretera també es veuran afectats pels talls i restriccions fins a les 12.30 h aproximadament. És el cas de les línes d’autobusos Ga1, L80, L81, L95, L96, L99 i L902. La parada de taxis de la Rambla es traslladarà a la confluència amb el carrer d’Artur Costa.