L'alcaldessa durant la visita a la plaça Pare Poveda
L'alcaldessa durant la visita a la plaça Pare Poveda

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, en companyia de la presidenta de l’Associació Veïnal i Cultural Ausiàs March, Luisa Vázquez, i del regidor de barri, José Manuel Vara, va visitar, ahir a la tarda, els resultat de la l’actuació a la plaça Pare Poveda.

Les obres han consistit en la millora de la zona de jocs infantils on s’ha substituït el terra així com de tota la zona que l’envolta i s’ha millorat l’accessibilitat amb la substitució de les escales per rampes d’accés. Aquests treballs s’emmarquen en las tercera edició del projecte participatiu Junts fem barri que té un pressupost de 500.000 euros.

“Al final jo crec que la virtut d’aquest projecte participatiu Junts fem barri és que son els veïns i les veïnes els que poden decidir les millores. Ells se senten molt vinculats al seu barri, són el que millor coneixen les mancances i millores que necessita i per tant, proposen actuacions que en definitiva fan el seu barri més confortable, més accessible”, va explicar l’alcaldessa. Raquel Sánchez es va mostrar “contenta” del resultat de l’actuació i va aprofitar per “engrescar-los perquè pensi ja en les actuacions de les properes edicions, per tenir un barri amb més qualitat per a ells mateixos que son el que ho gaudeixen i el que el viuen dia a dia”.

En la visita va poder escoltar les inquietuds del veïnat i inclòs es va produir una emotiva petició per part de un dels veïns de més edat, Rafael, qui li va explicar que l’olivera que hi ha a la plaça Pare Poveda la havia plantat ell quan va arribar al barri i volia unes petites intervencions per protegir-la “M’ha explicat que ell va plantar l’arbre i em va demanar que es fessin unes millores per protegir les arrels. Rafael és un exemple d’una persona que s’estima el barri i que de vegades si no tens aquest contacte amb la gent són molt difícil de detectar, per això no s’ha de perdre mai aquesta proximitat i sensibilitat cap a totes les persones que han fet gran aquest i tots els barris de Gavà” va destacar l’alcaldessa