Arrenca el període de cria del corriol camanegre a les nostres platges
Arrenca el període de cria del corriol camanegre a les nostres platges

Aquest mes de març comença el període de cria del corriol camanegre, una au protegida que és possible trobar a la platja de Gavà.

Aquest ocell viu a les zones arenoses i construeix els nius a la sorra, en llocs oberts o amb escassa vegetació, habitualment a peu del primer cordó dunar.

Per tal de preservar el seu hàbitat l’AMB fa saber que des d’ara o fins el proper 31 de juliol en aquells espais inclosos a Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), es realitzarà exclusivament neteja manual, sense garbelladora i recollint només els residus antròpics, deixant les restes d’origen natural, com les canyes que podrien ajudar a la nidificació del corriol.

Es tracta d’una de les mesures del Pla millora biodiversitat dels parcs i les platges metropolitanes.

Corriol camanegre

El corriol camanegre és un petit ocell (16 cm de llargària) protegit en perill d’extinció, per tant, s’ha d’anar molt en compte quan es va a la platja.

Té una gran mobilitat i es desplaça mitjançant llargues curses, quasi no se li veuen les potetes, per la sorra on nidifica.

Quan se sent amenaçat fa veure que està ferit i es mou feixugament arrossegant una ala, com si la tingués trencada. Amb aquest comportament desvia l’atenció del depredador i evita que aquest trobi el niu.

Menja cucs, mol·luscos, crustacis, aràcnids i insectes.