Arrenca la BiblioLab a Gavà

Aquest divendres s’ha posat en marxa a Gavà la BiblioLab, un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Taller d’il·lusions òptiques

La biblioteca Jose Soler Vidal ha acollit un primer taller per a infants centrat en les il·lusions òptiques per explicar els orígens del cinema, on van poder descobrir joguines antigues que permeten veure imatges en moviment, essent el precedent del que després van ser les pel·lícules. Cristina Almirall, de la cooperativa el Drac Magic, va ser l’encarregada de guiar aquesta sessió, una experiència que, segons assegura, “els petits viuen amb gran sorpresa, ja que es tracta d’artefactes antics que mai abans havien vist abans i en els seves mans aprenen a fer funcionar i se n’adonen de la gran dificultat que suposa crear una cinta d’animació”.

Objectius

Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten diferents branques del coneixement, en moltes d’elles el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular. Així es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també projectes científico-socials (nutrició, agricultura, astronomia, natura, etc.), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l’artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l’escriptura, l’essència de les biblioteques.

En el cas de Gavà, que se suma a la primera fase d’aquest projecte al costa de 49 sales de lectura més, es faran diferents activitats relacionades amb el cinema. Maite Pinteño, directora de la biblioteca Josep Soler Vidal explica que “també es farà un taller de curtmetratges per a nens i nenes de 12 a 16 anys. Volem lligar aquest tema als altres de cinema que ja tenim, com el club del cinema, els fòrums, l’àrea de cinema social i amb altres activitats que farem amb l’ESCAC per a adolescents”.