Arrenca la campanya de Nadal a Gavà
L'arbre de la Torre Lluc medeix 18 metres

Gavà ha donat la benvinguda a la campanya de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat, que fins passat Reis, guarnirà el carrers i places de la ciutat. L’acte va tenir lloc divendres a la tarda, al parc de la Torre Lluc, on hi ah a instal·lat el més monumental dels 7 arbres que s’han col·locat a diferents indrets del municipi, i va estar amenitzat amb molta música i l’espectacle infantil “Il·luminem el Nadal”. Es tracta d’una estructura de 18 metres d’altura i que permetrà passar pel seu interior. A la base hi ha quatre elements diferents creant ambients i sensacions diverses i on grans i petits poden fer-se fotografies i selfies: un photocall amb cors, un segon amb Elfs, unes grans ales d’àngel, i dues estrelles tridimensionals gegants i un tron vermell.

A la plaça Jaume Balmes hi ha un altre arbre, de 8 metres d’alçada. Els altres cinc, de 6 metres cadascun, s’ubiquen al passeig Maragall, plaça Catalunya, avinguda de Joan Carles I–Les Bòbiles, avinguda Eramprunyà i l’avinguda del Mar.

A la Rambla, a l’alçada de la plaça de Josep Tarradellas, s’ha col·locat una gran corona transitable, amb portal d’entrada i sortida, que permet la visita a l’interior del motiu i convidarà a fotografiar-s’hi. Dins de la corona s’ubicarà una bústia Reial il·luminada amb LEDs, on els nens i nenes podran dipositar les cartes als Reis Mags. A més, els fanals de la zona s’il·luminen amb la imatge dels tres Reis d’Orient i un camell.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, assegura sentir-se “feliç de poder recuperar l’ambient festiu que després de la tantes restriccions crec que ja ens ho mereixem”, i si bé admet que “encara no ens podem relaxar del tot i cal prendre mesures creu que “és clau que la ciutat recuperi el caliu i les ganes de celebrar aquest temps amb la família, els amics i sobretot permetre els infants gaudeixin d’aquesta època tant maca i plena d’il·lusió. Justament per a ells muntarem el Bosc Encantat, a la Torre Lluc amb molts jocs de llums, figures i joguines i que a més serà l’accés al Campament Reial”.

Els carrers de la ciutat també amplien el nombre de figures lluminoses amb un total de 1.000 referències, la qual cos, segons Badia, “ens permet estendre l’esperit festiu d’aquesta època a tots els recons del municipi”.

Les figures lluminoses són de diferents tipologies: banderola en columnes d’enllumenat; de cordó, estels i bombetes instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes; esferes amb colors blancs purs i blanc càlid en arbres de l’avinguda Europa i Rambla, i en fanals de la plaça de la Terra i accessos a les urbanitzacions de Mas Bruguers i La Sentiu.