Arrenquen els actes del centenari de la Policia Municipal
La gent gran fa una visita a la comissaria

Aquest dissabte s’ha celebrat la primera de les activitats del programa del centenari de la Policia Municipal que es commemora aquest 2024. Ha esta una visita guiada a la gent gran en el decurs de la qual, segons ha precisat el sergent, Jordi Cartuchá , “els hem explicat el funcionament intern, l’organigrama, l’equipament i els serveis que oferim. Així mateix, han pogut conèixer les instal·lacions i els hem donat alguns consells a seguir per minimitzar el risc de patir estafes o furts”.

Xerrada a la gent gran

La regidora de la Gent Gran, Laura Soler, qui també va estar present en aquesta trobada, destacava “la bona oportunitat que suposa poder atansar la Policia Municipal a la gent gran, un col·lectiu vulnerable que, tot sovint, davant determinades situacions no sap què fer o a qui acudir”. Soler es mostrava “satisfeta de la bona resposta que hi ha hagut per participar en aquesta proposta que es repetirà les últimes setmanes d’abril, octubre i novembre”.

Més actes commemoratius

La ja tradicional presència de la Policia Municipal a la Fira d’Espàrrecs serà enguany més visible, amb una nova ubicació al recinte firal. El centenari de la Policia Municipal tindrà el seu moment central a mitjans de maig. En primer lloc, el dia 17, amb un acte institucional, i el diumenge 19 amb una mostra de seguretat, oberta a la ciutadania, que es farà  a la plaça Jaume Balmes i que comptarà amb la participació de diferents serveis i cossos de seguretat. Ja al mes de juny s’inaugurarà una exposició amb fotografies, uniformes i vehicles policials històrics.

També s’ha programat una bicicletada al juny, en el marc de la Festa Major, una caminada el 15 de setembre, i un dinar obert a tota la ciutadania al novembre que servirà per tancar els actes commemoratius.

Tots els diners recaptats en aquestes activitats es destinaran al projecte “El cor de la Guttman”, per a la rehabilitació del gimnàs destinat a la recuperació de persones que han patit, sobretot, accidents de trànsit.