L’Ajuntament de Gavà, mitjançant l’espai ‘Gavà Participa‘ impulsat al 2016, ha habilitat un nou procés de consulta ciutadana sobre la modificació de l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles, i sobre la nova ordenança de residus urbans.

Amb aquest espai, el consistori habilita un punt d’accés als tràmits de consulta prèvia i obre un procés participatiu amb l’objectiu de “definir i prendre una decisió sobre un tema en qüestió”.

El procés consta de dues fases, la primera és d’informació i participació i la segona d’avaluació i retorn.

En el cas de la primera fase de la modificació de l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles, s’ha obert el 10 de novembre i la participació sobre la nova ordenança de residus urbans el dia 9 de novembre.

Totes dues fases de participació duren un mes i durant aquest període la ciutadania i les entitats i/o col·lectius poden fer les seves aportacions en relació amb els objectius de la norma i els problemes que pretén solucionar i les possibles solucions alternatives a l’elaboració de la norma.

Posteriorment, en la segona fase d’avaluació i retorn l’Ajuntament farà amb les propostes un informe exposant els suggeriments rebuts i justificant tècnicament aquelles que es tindran en consideració.