Arriba el Carnaval 2019

La gresca i la disbauxa omplirà els recons de Gavà aquests dies amb l’arribada del Carnaval. Aquest dimecres les activitats arrenquen amb un taller de màscares a la biblioteca Marian Colomé, mentre que la festa com cal, amb La Disbauxada i el tast de la tradicional botifarra d’ou, serà dijous, a la plaça Major, coincidint amb Dijous Gras.

L’arribada del rei Carnestoltes i el seu seguici, tindrà lloc aquest divendres. Serà a les 17.30 hores, des de la plaça de la Pagesia fins a la Torre Lluc. Durant la vetllada, es presentaran també els personatges de la Tornaboda amb ball, música i animació pels carrers del centre de la ciutat. En arribar al parc, es ballarà La Tornaboda i es finalitzarà amb una xocolatada.

Dissabte a la tarda es farà la gran Rua, l’acte més esperat i multitudinari de la festa. Un seguici que, com a novetat, partirà de la plaça Catalunya, fins a la Rambla de Maria Casas i la plaça de Josep Tarradellas. El recorregut continuarà pel carrer dels Màrtirs del Setge del 1714 i pel carrer de Sant Pere fins a la plaça de Jaume Balmes, on començarà la Rua dancing show, hi haurà la lluita de confeti i, tot seguit, es lliuraran obsequis als participants.

Diumenge, l’activitat es traslladarà, al migdia, al parc de la Torre Lluc, primer amb el ball de disfresses infantil i després amb la trobada de colles de la Tornaboda de Gavà i Viladecans. A la tarda, a partir de les 17 hores, la gent gran celebrarà la seva festa al casal de Can Tintorer.

El Carnestoltes acabarà 6 de març , Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina que posa el punt final als dies de divertiment per donar pas a un període de recolliment i devoció religiosa amb l’inici de la Quaresma. Per acomiadar el Carnaval, es farà la lectura del testament del rei Carnestoltes i un taller de construcció de la sardina. L’acte tindrà lloc al Parc de la Torre Lluc i comptarà amb la col·laboració d’alumnes d’Educació Infantil del CES Núria, de la roda Produccions i de la Companyia General del Foc.