Arriba el I Slam Poetry
Dani Orviz participarà en l'activitat.

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà acollirà, aquest divendres, el I Slam Poetry, una activitat que neix de la combinació de poesia i interpretació. Es presenta en un format àgil i dinàmic i serà conduït i dinamitzat per Pablo Owaki. Tant els poetes com el públic en seran els protagonistes.

Així, hi haurà una primera fase de micro obert, on tothom qui ho vulgui podrà pujarà l’escenari i, durant 3 minuts, fer la seva interpretació lliure, ja sigui de poesia narrativa o hip-hop, etc.

Després d’un recés, es donarà el tret de sortida a la fase de competició on hi prendran part vuit slammers habituals de l’escena nacional: Dani Orviz (guanyador del Poetry Slam Barcelona 2018), Dante Alarido (tres vegades guanyador del campionat nacional), Olza Olzeta, Isa García, Crisal Rodríguez, Domenikus, Laura García i Otto Wolski. Set persones del públic, voluntàries i triades a l’atzar, seran les encarregades de fer de jurat i de puntuar cadascuna de les exhibicions. Els tres slammers més ben valorats, i per tant finalistes, es debatran en una segona ronda, d’on sortirà el guanyador.

Què es és l’slam poetry?

L’slam és un torneig de poetes inspirat en la boxa. Es fa per rondes, i cada participant té tres minuts per llegir el seu poema. Els poetes no s’enfronten directament ni es responen com en una Batalla de Galls. Llegeixen la seva poesia i els qui reben les millors notes del públic, passen a la segona ronda.
Es tracta d’un format de recital que implica el públic i que se celebra a micròfon obert. El públic s’hi implica de dues formes. Primer formen el jurat. Segon, el micròfon obert fa que tots tinguin l’oportunitat de recitar.