Arriba el III Tast de Calçots de Gavà
Arriba el III Tast de Calçots de Gavà

Gavà celebrarà aquest dissabte al matí la seva festa del calçots. Es tracta de la tercer edició del tast popular amb la degustació de plats, amb el calçot com protagonista, elaborats per diferents restaurants de la ciutat i parades de venda de productes de pagès del Parc Agrari del Baix Llobregat.

L’activitat està impulsada per l’Ajuntament, compta amb la col·laboració de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i amb la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), que “vol transmetre la importància dels productes de proximitat del Parc Agrari i la voluntat que estiguin entre els més valorats del país”. El Mercat del Centre formarà part de l’activitat amb un sorteig de paneres que es realitzarà entre tots els seus clients.

A més, entre els dies 21 de febrer i 10 de març, el QuintoTapa Calçots de Gavà serà el protagonista de la restauració gavanenca, amb més de 20 bars i restaurants de la ciutat que han acceptat el repte de sorprendre amb creacions basades en els Calçots de Gavà. La ruta gastronòmica de tapes dona protagonisme a la pagesia, representada a la ciutat per la Cooperativa Agropecuària de Gavà.

Durant la ruta es podrà assaborir la tapa Km0 (3,5 €) i la tapa de la casa (3 €) amb un Quinto San Miguel ECO, un refresc o una aigua. La ruta de Tapes de Tast de Calçots és ple de bona gastronomia i de premis! El premi “Tapaport Or” consisteix en un xec regal de 300€, el premi “Tapaport Argent” consisteix en un xec regal de 100€ i el premi “Instagram” consisteix en un xec regal de 60€ a la millor fotografia penjada a la xarxa social. Tots els xecs regals es podran utilitzar als establiments de restauració participants en l’edició d’aquesta ruta gastronòmica de 2019.