Kanya FEST 2020

El casal de Cultura American Lake de Gavà acollirà aquest dissabte 8 de febrer, el Kanya FEST, un festival de música metal. Les actuacions començaran a les 18 hores i s’allargaran fins a la 1 de la matinada. Les entrades, que es poden adquirir a la mateixa taquilla, costen 10 euros.

Cartell

  • CAVUM (Death Metal Melódico, Sant Boi de Llobregat)
  • Handle With Hate (Death Metal, Barcelona)
  • SteelgaR (Thrash Metal, Gavà)
  • NUMEN (Basque Cult Black Metal, Euskadi)
  • Golgotha (Death/Doom Metal, Mallorca)
  • Atrexial (Black/Death Metal, Barcelona)

Una banda gavanenca

SteelgaR és una banda de thrash metal amb notables tocs de heavy clàsic. La seva inspiració beu directament de l’obra de bandes de Thrash i Speed Metal dels anys 80, així com del Power USA i del heavy metal tradicional. El grup va néixer l’any 2006 de la unió de Cristian Zamorano, Àlex Amaya i Héctor Amaya. Tots ells compartien la idea de crear alguna cosa que es pogués englobar sota l’etiqueta del thrash metal americà dels 80, representat bàsicament per bandes com METALLICA, MEGADETH, EXODUS, ANTHRAX o TESTAMENT.

Després d’algunes proves amb diversos candidats a segon guitarrista, Cristian va introduir a Abel González, també de Gavà. La velocitat i la creativitat d’Abel van encaixar perfectament amb la resta de la banda i van permetre la possibilitat d’alternar solos entre dos guitarristes. Héctor es va col·locar en principi com a cantant provisional, però la idoneïtat de la seva veu va decidir que finalment alternés les funcions de vocalista i guitarrista de manera definitiva. Es completava així la formació que s’ha mantingut fins al 2010, en què Abel va abandonar la banda per motius personals i és substituït per l’excel·lent guitarrista Isaac Iborra. I al començament d’aquest 2011 el baixista Àlex Amaya, per motius de treball, abandona el país i per tant la banda, entrant en el seu lloc Daniel Ruiz
El nom de la banda està inspirat en Stilgar, personatge de la novel·la DUNE de Frank Herbert. L’homenatge a aquesta obra literària també es reflecteix en els temes Riders of the Sand i Desert Hawk, així com en la introducció musical que la banda utilitza en tots els seus concerts, extreta de la Banda Sonora Original de la pel·lícula DUNE de David Lynch.