Sakura Fest 2023

La festa del manga arriba a Gavà amb la celebració de la 2a edició del Sakura Fest que tindrà lloc del 24 al 26 d’aquest mes de març. La proposta va sorgir l’any passat de la comissió Cosplay de Gavà Jove i compta amb la participació de diferents col·lectius de la ciutat i la col·laboració de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

La bona acollida de la primera edició del Sakura Fest ha fet que enguany s’amplien els dies de celebració. Seran tres dies amb més de 50 activitats i la participació de més de 60 estands amb artistes i comerços. També s’incorporen nous espais, com l’Espai Maragall, la Biblioteca Josep Soler Vidal i el parc de la Torre Lluc.

En paraules de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, «el Sakura vol ser tot un referent que lligui teixit comercial amb oferta gastronòmica i cultural. Després de l’èxit de l’any passat, hi ha tot un moviment de gent jove que sent l’efecte crida i ens ha demanat no només la seva continuïtat, també l’increment d’activitats, per això, hem atès encantats la seva petició. Perquè aquesta festa s’expandeix i ja arriba a tots els sectors de públic, grans i petits,  refermant la multiculturalitat de la nostra ciutat»

L’esdeveniment vol aglutinar tots els elements i col·lectius que formen part de la cultura “otaku”, nom amb el qual s’anomena als aficionats al manga, anime i la cultura japonesa. Per donar major visibilitat, durant aquests dies els carrers de Gavà s’ambientaran per l’ocasió i tothom que vulgui podrà fer-se fotos als diferents Photocalls. 

La inauguració del Sakura Fest tindrà lloc el divendres el dia 24 de març, amb un concert de la banda local The Wild Challengers, que oferirà versions musicals d’anime. Per la seva banda, l’Espai Maragall  acollirà la projecció “El tiempo contigo”, de Makoto Shinkai, un dels clàssics de l’anime japonès. A més, es podrà gaudir d’un taller de sushi a MercaGavà.

El dissabte 25 de març, s’organitzaran diferents tallers: de cuina japonesa al Mercat de pagès; de ball ParaPara -la dansa tradicional japonesa-, de dibuix a La Casa Gran; i un taller d’escriure el teu nom en japonès a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Altres propostes seran un show cooking de postres japonesos a la plaça Major, i, a La Casa Gran una master class de manga, un torneig de Dragon Ball FighterZ i la projecció de capítols de les sèries d’anime Sakura “Caçadora de Cartes” i “Guardians de la nit”.

Diumenge, dia fort

El diumenge 26 de març es concentren la majoria d’activitats. A l’escenari gran al parc de la Torre Lluc tindran lloc les actuacions de les Younenki i la Kame Band, amb versions de cançons d’anime;  exhibicions de Kpop i d’Idol i concurs de Cosplay. En aquest espai també es podrà jugar a jocs de taula japonesos, amb les entitats el Dado Dorado i el Club Tessen.

El Jardí del Museu acollirà un taller de Kokedama, una exposició de bonsais de Vivers Barri, un jardí japonès a càrrec de l’alumnat del PFI de jardineria de l’Institut El Calamot i una exhibició d’Haikido. A més, es podran degustar diferents productes de la gastronomia japonesa amb comerços i restauradors de la ciutat.

A l’escenari petit de la plaça Major, hi haurà concerts i exhibicions de cosplay, Karaoke i random de Kpop i, a La Casa Gran tindran lloc diferents xerrades relacionades amb el manga i l’anime.

D’altra banda, dissabte i diumenge els i les grafiteres de Gavà estaran pintant grafits al passatge de la Rambla.

Pel que fa a les exposicions, a La Casa Gran es podran veure les obres l’alumnat del curs de manga de Raul Grabau i de l’Escola de pintura Francisco Valderrama,  i la mostra de l’artista urbà Kopisuno.

La il·lustració del cartell d’aquesta edició del Sakura Fest ha estat realitzada per l’artista de manga Konata.

Programació