Arriba la I Cursa Contra el Càncer
La I Cursa Contra el Càncer es farà el 6 d'octubre.

Aquest diumenge se celebra a Gavà la primera edició de la Cursa AECC Gavà en Marxa Contra el Càncer, organitzada per l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, amb l’objectiu de recollir fons en la lluita contra aquesta malaltia i en ajudes directes als pacients i familiars. La sortida serà a les 10 hores, a l’Estadi Municipal la Bòbila.

La prova, amb sortida a les 10 hores des de l’estadi de La Bòbila, comptarà amb una única distància de 5 kilòmetres, que es podrà realitzar corrent o caminant, amb un recorregut que s’ajusta a tots els públics amb la finalitat de fomentar la pràctica de l’esport entre totes les persones. Els participants gaudiran d’un bon esmorzar i de la festa familiar organitzada amb una Màster Class de Zumba, entre moltes altres sorpreses.

Aquesta carrera solidària pretén convertir-se en una cita anual ineludible per a tots els amants de l’esport que, a més, vulguin posar el seu granet de sorra en la lluita contra el càncer. Els diners recaptats amb aquesta acció seran destinats íntegrament a la recerca oncològica, a la lluita contra el càncer i a ajudes directes als malalts i a les seves famílies.

Sobre l’AECC

L’AECC és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 66 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. Avui en dia, és l’entitat social que més fons destina a investigar el càncer amb 56 milions d’euros destinats a 334 projectes en desenvolupament des de 2011. Estructurada en 52 Seus Provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compte amb més de 23.371 persones voluntàries, 317.399 socis i 845 professionals. Durant el 2017, l’AECC ha atès a 429.390 persones afectades per la malaltia.

L’AECC de Barcelona, amb seu a Travessera de les Corts, 268 (Barcelona), gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. L’AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província.

Els objectius principals de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer són: el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.