Aquest proper diumenge torna la mítica Marxa del Garraf. L’esdeveniment, organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), sumarà la seva edició número XXVI i ho farà amb totes les places plenes, un total de 700, entre les dues distàncies: La llarga, que són gairebé 46 quilòmetres, amb 350 inscrits i la curta, que són uns 23 quilòmetres, també amb 350 inscrits.

Itinerari de la Marxa del Garraf

La xifra de participants, és, segons la organització, “sensiblement inferior a l’etapa prepandèmia, on es comptabilitzaven fins a 1400 marxadors i marxadores, però un mica més àmplia al previst d’inici que era de 600 i que vam poder ampliar a 100 més quan el Procicat va relaxar les restriccions”.

La Marxa recupera els itineraris de fa 2 anys, (recordem que al 2020 va quedar anul·lada per la crisi sanitària), però la prova reina presenta un petit canvi, ja que des de la pista de Begues es puja per la Vall del Teix per després empalmar amb el GR92 que ve de la Morella.

Els avituallaments també es mantenen, amb la diferència que les botifarres que servien al punt de la pista de Begues es trasllada a l’arribada perquè np es permet fer foc en aquell punt.

Des de l’UME recorden que la Marxa del Garraf “no és una cursa, de fet no hi ha cap control del temps tot i que el donem a títol informatiu. La gent pot anar caminant o corrent, però no és una prova competitiva, el nostre objectiu és gaudir de la natura, donar-se compte de com està la natura, i fer-ho en grup. Córrer és més una activitat individual, encara que la facis en grup, però aquí la idea és anar caminant i xerrant”.

La mitjana per fer el recorregut llarg és d’unes 8 ó 9 hores, tot i que “l’últim dels marxadors arriba sempre a les 12 hores de començar, tenim un grup d’escombres que va recollint i que va darrera de l’últim marxador”

La sortida i l’arribada es farà a la plaça de Jaume Balmes. La sortida es farà de manera esglaonada entre les 06:00 hores i les 06:30 hores, mentre que la sortida pel recorregut curt, que també serà esglaonada, tindrà lloc entre les 08:00 i les 08:30 hores. Els organitzadors donen de temps per completar la distància curta fins les 15:00 hores, tot i que “si algú arriba més tard, en aquest cas no passa res. En canvi, en la distància llarga sí que anem tancant els controls en un horari determinat perquè a les 19:00 hores es tanca”.