Arriba la setena edició de Gavà Dates aquest 17 de febrer

Arriba la setena edició de Gavà Dates. Després de l’èxit aconseguit amb les anteriors sis edicions, els organitzadors d’aquest peculiar festival de cinema interactiu han programat aquesta nova edició aquest dissabte, 17 de febrer, a l’Espai Maragall a partir de les 19:00 hores.

El format del festival no variarà gaire respecte a les anteriors edicions, “però sí que canvia el contingut, que òbviament és diferent cada any”, ens explica Sergi Barnés, un dels dos organitzadors de l’esdeveniment juntament amb Jordi Castejón, qui destaca de la seva banda que enguany “ens han agradat tant els curts presentats que en comptes dels habituals quatre hem escollit cinc”.

Aquests cinc curtmetratges competiran pels dos premis de 100 euros que s’atorguen, un del públic patrocinat per Instituts Odontològics i un altre del jurat que patrocina WOW Gavà. Aquest any, a més hi ha un tercer patrocinador, Al Karbón Urban Grill, que sortejarà un menú per a dues persones entre totes les persones que pugin una fotografia a xarxes socials etiquetant tant al festival com al restaurant.

“Tots els curts són d’humor”, ens avança Castejón, i per exemple “un parla dels fantasmes del passat, de quan et trobes amb alguna amistat de l’escola sent ja adults, i altre explica una cita on un dels dos està més pel mòbil que per l’altra persona”.

Com és habitual en aquest festival, els curts són només el bloc inicial perquè després venen els dos curts interactius rodats a Gavà. Segons ens explica Castejón, “en un dels curts buscarem a la nova estrella d’Eurovisió, que sortirà del pati de butaques del Maragall. I l’altre curt convertirà a tot el Maragall en un karaoke japonès i allà passaren cosetes, potser a algú del públic li tocarà sortir a cantar una cançó del karaoke”.

La intenció a l’hora d’organitzar aquest festival, destaca Barnés, és que “la gent quan surti parli d’una experiència on s’ho ha passat molt bé, on ha rigut i ha plorat d’emoció i d’amor”. En definitiva, Barnés ens confessa que “no volem que la gent pensi que es tracta d’un festival de cinema normal, sinó que venen a viure sensacions, experiències”.

Castejón es posiciona en la mateixa direcció quan recorda un vídeo que acaben de publicar amb reaccions de la gent en sortir de l’edició de l’any passat: “La gent reacciona d’una manera que deixa clar que no s’esperava el que va veure, així que la resposta és molt positiva”.

Després de set edicions, Barnés i Castejón consideren que el festival ha d’evolucionar: “Estem donant-li voltes a veure com poder fer-lo créixer perquè a la gent li agrada molt, quan ve gent de fora presentant els seus curts ens diu que mai han vist un festival semblant a aquest. El format ha de ser el mateix perquè funciona, però ara ens aniria bé que se li doni més força per part de les institucions públiques de la ciutat, i d’altra banda que vingués més gent perquè el nostre èxit és que la gent gaudeixi i l’experiència és més maca quanta més gent hi ha al Maragall”.

Les entrades per aquesta setena edició del Gavà Dates ja estan a la venda aquí a un preu de 8 euros.