Arriba la V Festa del cava
La V Festa del cava es farà aquest divendres.

La mítica bodega de Gavà Cellers La Vinya organitza, per aquest divendres, a la nostra ciutat, la V Mostra del Cava, un certamen que va néixer al 2013 com un esdeveniment, que segons ha precisat el responsable del negoci, Jordi Vidal, “tot i ser de petit format vol continuar creixent amb l’objectiu de difondre el coneixement dels nostres caves entre la població”.

Vidal explica que “la gent cada vegada aprecia i coneix més el caves” i “el seu interès ha anat creixent mes enllà de celebracions especials i revetlles”. Vidal assenyala que “a l’actualitat els caves rosat estan de moda, en nona part perquè la seva qualitat ha millorat amb la utilització de varietat de cava brut i brut nature”.

L’activitat es desenvoluparà a L’illa del Centre, just davant de la botiga ubicada a la plaça de la Pagesia, entre els carrers Sant Isidre i Sant Nicasi, de les 18 a les 21 hores. Hi participaran total de 13 cellers: A. Verge Capafons, Alsina & Sardà, Codorniu, Colomer Costa, Duc de Foix, Freixenet, Parxet, Loxarel, Mas Tinell, Naveran, Sogas Mascaró, Sumarroca i Pinord. Entre tots presentaran una quarantena de referències.

Durant la tarda La Vinya preveu servir prop de 3000 copes i l’assistència d’unes 300 persones. També hi haurà l’opció d’assaborir algunes degustacions amb la participació de la formatgeria La Berciana-Pajariel- Patates Alfonso Torres, Righetti Forners i diversos establiments de l’Agrupació de Restauradors, entitat que, segons Vidal, “s’ha bolcat amb el projecte i volien venir quasi tots, però l’espai és limitat i no ha estat possible”

La participació és oberta a tothom i hi ha diferents opcions de preus. Copa de vidre i 4 degustacions per 6 euros, 4 degustacions de menjar per 4 euros i 5 degustacions de cava per 5 euros.