Raquel Sánchez, alcaldesa de Gavà
Raquel Sánchez, alcaldesa de Gavà

Quines ganes que tenim d’estiu! I quines ganes de recuperar la normalitat! Toca ser prudents, no ho oblidem, i hem de continuar prenent mesures i respectar les indicacions sanitàries. Però les dades de l’evolució de la pandèmia i la progressió creixent i imparable de les vacunacions ens permeten, ara sí, mirar endavant amb més esperança. I l’arribada del bon temps sens dubte convida encara més a l’optimisme.

L’estiu a Gavà és sinònim de festa major, i som a les portes de les festes de Sant Pere. Haurem de mantenir les distàncies, els aforaments seran limitats i hem hagut d’eliminar algunes activitats per evitar aglomeracions i disminuir riscos. Però sí, torna la Festa Major de Gavà. Ens retrobarem i gaudirem de la música i especialment dels grups locals que cada dia demostren el seu art. Farem de la nostra ciutat un espai compartit, i les activitats que trobareu al programa ens permetran divertir-nos i omplir els carrers. Amb mascareta, però mirant-nos als ulls amb aquella expressió de complicitat que fa de Gavà un exemple de convivència.

Vull donar les gràcies a totes les entitats que col·laboren en la Festa Major. Des de la cultura, des de l’esport, des de les tradicions, des de la creativitat. Sense elles, ni la festa ni la vida col·lectiva de Gavà no serien una realitat.

I també vull donar les gràcies a tots els professionals, als serveis municipals, als cossos de policia, als socorristes, al personal de PRESEC, a les informadores… a les desenes de persones que fan possible el dispositiu que hem preparat per a la temporada de platja. «Cuida’t – Cuida-la» és el missatge de la campanya d’estiu. Perquè hem de cuidar-nos i fer salut. Perquè la nostra platja té uns valors naturals únics i hem de respectar-los. Perquè la volem posar a l’abast de tothom, sobretot de les veïnes i els veïns de Gavà, i per això un any més hem preparat el dispositiu de mobilitat que potencia el transport públic, els desplaçaments en bicicleta i zones d’aparcament reservades i acotades. I perquè hem de fer del civisme el millor aliat per gaudir de la platja i de tots els espais públics de la ciutat.

I un últim agraïment, també, per a tot el personal docent dels centres educatius de Gavà. Acaba el curs més difícil, i el seu esforç ha estat més exemplar i intens que mai. Confinats i fent ús de la tecnologia van arribar a les cases de tots i totes les alumnes, sovint sense horaris i amb poc descans. I després han sabut adaptar-se a la normalitat complexa i canviant del curs escolar. Gràcies a la seva professionalitat i dedicació les aules han estat sempre obertes i els nens i les nenes ben atesos. Els i les mestres, els professors i les professores saben millor que ningú que els més petits i els més joves són el nostre bé més preuat, la garantia perquè Gavà segueixi mirant al futur amb confiança.