Platja de Gavà. (Foto: Xavi Cabo)

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un preavís per intensitat de pluja, vent i mala mar a partir d’aquest dimarts. Els prediccions meteorològiques anuncien l’arribada, a partir d’aquest dimarts, d’una profunda borrasca que portarà vent, mala mar i sobretot pluges intenses que podrien superar els 200 l/m² en alguns punts

La llevantada començaria de matinada per la façana litoral i prelitoral, i s’aniria fent més general durant la resta del dia. Diferents models de previsió fan pensar que les acumulacions seran superiors als 100 l/m2 en força comarques, i que pot haver-hi pics de fins a 200 l/m2 en poc més de 24 hores, sobretot al Pirineu Oriental, a la serra de l’Albera i en general a l’Empordà i a la Catalunya del Nord.

El aiguats intensos poden anar acompanyats de tempesta i que deixin molta aigua en poca estona, sobretot a la costa. Tot fa pensar que les comarques de Girona i de Barcelona seran les més afectades pel temporal, però no són es poden descartar acumulacions de més de 100 l/m2 també a la Costa Daurada i en alguns punts de les Terres de l’Ebre. A Ponent també hi plourà, però de forma menys abundant.

La precipitació anirà acompanyada de ventades a la costa i en punts elevats de la meitat est. Els cops de vent més forts cal esperar-los demà al matí, sobretot a la costa central i al sud de la Costa Brava

Dimecres, la pluja més abundant continuaria, almenys durant la matinada, amb quantitats més rebaixades, d’entre 30 i 80 mm, amb possibles màxims superiors als 90 l/m².

Val a dir però, que aquesta borrasca no farà canviar clarament la temperatura que serà la normal per ser octubre. Sembla que el fred no arribarà fins que comenci el novembre.