Arriben les jornades de salut de les dones

Gavà celebra, del 26 al 28 de maig, una nova edició de les jornades de salut de les dones amb un reguitzell de propostes encaminades a fer prevenció de malalties i a millorar el benestar de les dones.

La primera de les activitats serà divendres, 26 de maig, a les 18 hores, a la biblioteca Josep Soler Vidal amb el taller organitzat pel Banc del Temps i que porta com a títol «La alegria de SER: caminar liviano una vida más plena”, a càrrec Carmen Reguengo. Durant al sessió es convidar a les assistents a explorar la possibilitat de canviar a partir d’escoltar el propi cos.

El dia 28 de maig, en que pròpiament dit es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones es farà un tastet de caminada nòrdica amb el qual es podrà conèixer aquesta modalitat de caminades com a forma de fer exercici i salut a l’aire lliure amb l’ajuda de l’impuls dels bastons. La sortida es farà des de davant de l’Ésser del Mil·lenni, a les 10 del matí. Per participar de l’activitat que guiarà la instructora federada Llum Garcia, cal formalitzar la inscripció prèvia a igualtat@gava.cat o trucant al 93 263 9100. Les places són limitades i, per venir, es recomana portar calçat esportiu i roba còmoda.

Dilluns, 29 de maig, es farà un taller pràctic sobre sòl pelvià a l’ambulatori Gavà-1. L’activitat, que estarà guiada per la llevadora Nuria Gutiérrez, començarà a le 17.30 hores i en ella es donarà a conèixer la musculatura abdominal perineal des de la consciència corporal i el treball pràctic. Així, es parlarà de com treballar el sòl pelvià per rehabilitar-lo i evitar la progressió de l’envelliment pel mal ús i les conseqüències: incontinències, disfuncions sexuals i prolapses, entre d’altres.

També durant aquests dies, al SIAD, es porten a terme els tallers titulats “Salut i empoderament” a càrrec de l’Associació Gogara a través dels qual es reflexiona sobre la salut emocional, sexoafectiva, l’autocura i el benestar.