Preparatius per a les Falles 2023 a Gavà

La Casa de València de Gavà torna a portar la màgia de les Falles a la nostra ciutat. Els Ninots arribaran aquest divendres, a primera hora, i durant tot el matí el mestr faller i els seus ajudants  procediran a fer la “plantà” a la plaça de Jaume Balmes. També demà, però a les 20.30 hores, tindrà lloc la presentació de les Falleres Majors a la sala de Plens de l’Ajuntament i, tot seguit, es farà un brindis amb un vi d’honor.

Dissabte, 15 d’abril, es podrà passejar per la fira de productes artesans que s’ubicarà al llarg de l’avinguda Diagonal.

A la tarda, a partir de les 19 hores, tindrà lloc la tradicional desfilada de Moros i Cristians amb música valenciana amb la banda de l’Horta Sud de Paiporta i la participació de la Companyia General del Foc i un recorregut per la Rambla i el carrer Sant Pere. El seguici culminarà a la plaça de Jaume Balmes, indret on, es farà la representació final dels parlaments dels capitans de les comparses.

Diumenge, 16 d’abril, encara es podrà passejar per la fira comercial. A les 11.30 hores les Falleres desfilaran fins a l’església de Sant Pere on, a les 12.30 hores, es farà la missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats. A partir del migdia, es podrà gaudir de diferents espectacles a la plaça de Jaume Balmes, indret on també es farà el típic dinar de “Cabasset”. Les actuacions seguiran a la tarda i ja, en fer-se fosc, cap a les 21.30 hores, es procedirà a la Gran Mascletà i a la Cremà de la Falla.