Miquel Roselló, portaveu d'ERC

Els últims estius que estem vivint arriben amb onades de calor més llargues i més intenses, ni tan sols a la nit es pot descansar i és per això que la figura del refugi climàtic entre d’altres, esdevé un element important a millorar si volem minimitzar els efectes de l’augment de temperatura i que resulti beneficiós per la ciutadania.

Gavà te encara moltes possibilitats de millora pel que fa referència als refugis climàtics, instal·lacions esportives i espais a la via pública que ajudin a passar de la millor manera possible el periodes de calor que patim.

Incrementar el nombre de refugis climàtics i ampliant els dies i els horaris d’ús, seria una gran aportació així com asegurar el perfecte funcionament dels equips de refrigeració.

Que les piscines públiques continuïn obertes durant aquests periodes seria també molt important i les tasques de manteniment programar-les per abans o després d’aquestes dates tan caloroses , això ben segur que tothom ho entendrà. A més, l’aigua sempre ha estat el millor aliat contra la calor.

Omplir més espais del poble amb zones d’ombra on poder relaxar-se i respirar sería també un deure per part de l’Ajuntament, hem de convertir les places dures en espais plens d’arbres i que el arbres que es plantin siguin una mica més grans, esperar el fet de que el acabats de plantar creixin per donar ombra no es plan. També existeixen altres alternatives com els tendals que situats en punts estratégics farien una bona ombra.

Tot plegat del que es tracta és de preparar la ciutat perquè resulti més eficient en aquests episodis de calor intensa que ben segur que la ciutadanía ho agrairà.