Artistes i grups locals actuen per Ucraïna
El jover ucranià, Andriy Marenych va interpretar Montekki i Kapuletti de Prokofiev

Unes 200 persones van acudir a l’Espai Maragall, divendres al vespre, per gaudir d’una Nit Solidària, amb un festival on artistes i grups locals van actuar de manera desinteressada amb l‘objectiu de recollir fons per donar resposta a la crisi humanitària que està patint la població civil d’Ucraïna. L’acte, segons va explicar l’alcaldessa, Gemma Badia, “és fruit de la implicació i col·laboració d’aquest teixit cultural i de les entitats que formen part del Fòrum de Solidaritat i Cooperació, gràcies a les quals, podem fer xarxa i ser actius perquè davant aquesta barbàrie no podem ser neutrals. Volem demostra que som solidaris”.

Gemma Badia

Badia va qualificar l‘atac rus “d’invasió injustificada i de violació inadmissible dels drets humans raó”, per la qual cosa, va dir, “volem enviar un missatge d’esperança al poble ucraïnès i expressar la més sincera empatia amb totes i cadascuna de les persones que es veuen abocades a patir un infern. Gavà sempre ha estat compromesa amb els valors de la pau i la vida i, per això, rebem amb els braços oberts als refugiats del país que, a dia d’avui, ja són 130 que es troben acollits a la nostra ciutat”.

El festival va donar inici amb la interpretació de l’Imagine de John Lennon a càrrec de l’actriu i cantant, Abril Morera, de La Roda Produccions, i la coreografia “El sender” a càrrec d’un grup de dansa de l’Escola Leonor Vives. Tot seguit, van intervenir membres de les entitats vinculades Fòrum de Solidaritat i Cooperació.

Abril Morera
Escola Leonor Vives

Xavier Esteban, president de l’ONG Accede, assegura que “tots hem de sumar per ajudar, i la millor manera de fer-ho és canalitzant les energies. A Gavà ho fem a través de l’Ajuntament, organitzant el voluntariat, reforçant el servei d’acollida i amb recursos prop de la frontera per atendre els refugiats”. Esteban va concretar que des d’Accede “hem mobilitzat voluntaris a Polònia per posar en marxa un alberg per atendre els migrants i un punt de distribució d’aliments operatiu des d’aquest dilluns”.

Xavier Esteban.

Esther Sarroca, de CC ONG, va fer també una crida a “la mobilització ciutadana”, i va explicar que des de l’entitat que representa “ja hem fet arribar dos tràilers i dues furgonetes i de tornada han vingut 18 persones que estan amb famílies acollidores, una d’elles a Gavà”.

Mònica Rodríguez, de l’entitat Un gest de calor, va assegurar que “és important que ens mobilitzem” i va precisar que “tot i ser un grup petit hem dut a terme accions d’ajut humanitari a Grècia, Afganistan, el Líban, Iraq o el Sàhara”