Gavà ha celebrat, amb èxit de públic, el Festival Internacional de Titelles. El certamen, que ha sumat la seva 32ª edició, ha comptat en aquesta ocasió amb un quinzena companyies d’arreu del món que han representat una trentena de funcions en els diferents escenaris repartits per tota la ciutat.

El certamen va arrencar divendres a la tarda amb l’acte de benvinguda que en principi estava previst a l’aire lliure però la pluja va obligar a traslladar a l’Espai Maragall, ruixats que, val a dir, tot i ser intermitents, van fer acte de presència en diferents moments del cap de setmana sense que hagin entorpit les representacions programades.

Jaume Amigó, president de la Fundació Xarxa que organitza aquest esdeveniment conjuntament amb l’Ajuntament de Gavà, afirmava, mig en broma, que “sembla que els titelles tenen el poder d’atraure la pluja” i destacava “l’èxit de públic assolit i la programació dissenyada amb muntatges familiars variats  per al gaudi d’infants de totes les edats i amb el titella de fil com a protagonista. També, en el cas dels espais més reduïts hem optat per fer diferents passis perquè tothom tingués l’oportunitat de veure’l”.

 

L’altre gran protagonista del festival ha estat la companyia l’Estaquirot que, després de 50 anys de carrera, ha anunciat que es retira aquest estiu, raó per la qual la seva actuació a Gavà ha estat una de les darreres ocasions de poder gaudir-lo.

El certamen ha comptat amb instal·lacions, tallers i la participació d’entitats culturala locals que han amenitzat l’ambient, concretament els tambors de Set de Ritmes i Sonaquetomba i la Companyia General del Foc.

L’alcaldessa Gemma Badia s’ha mostrat satisfeta de “l’èxit del festival i d’aquesta implicació activa per part de grups de la ciutat perquè es important establir sinergies. També vull agrair la participació del comer, on una quarentena de botigues s’han sumat a la festa guarnint l’aparador”.

Badia ha posat de relleu aquest esdeveniment per al qual “cal seguir apostant, no només perquè és cultura, sinó perquè molts dels muntatges tenen missatges pedagògics molt valuosos a l’hora d’inculcar valors als més petits”.