audiencia publica

El pressupost municipal per al l’any 2017 ascendeix a 43.941.090 euros, xifra que suposa un increment de 0,80% respecte a l’exercici anterior. El tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort va explicar, ahir a la tarda, en el decurs de l’Audiència Pública de Pressupostos els eixos i la distribució de les partides dels comtes municipals.

En primer lloc Tort va agrair als grups municipals el to del debat que han tingut tots els representants de les forces polítiques amb representació municipal durant els mesos d’elaboració i durant l’aprovació del mateix i l’acord arribat amb ERC . El pressupost es va aprovar, inicialment al Ple celebrat la setmana passada amb els vots favorables de PSC, CiU i ERC, l’abstenció del PP i els vots en contra de ciutadans i GSSP.

Segons el tinent d’alcalde “són uns pressupostos que pretenen ajudar les persones, donar el major suport als veïns i veïnes i estar al costat dels qui més ho necessiten”. A més de remarcar les aportacions destinades als serveis a les persones, Tort va destacar també els programes de promoció econòmica, els destinats als joves, la cohesió social, la qualitat dels barris, etc.  Tort també va destacar la reducció del deute que ara se situa en un 73% “una ràtio que s’allunya del límit del 110% que marca la Llei d’hisendes locals” i que ha permès, va informar, destinar més recursos a les polítiques socials i econòmiques.

Ramon Castellano, portaveu del grup municipal de CiU, va explicar que no són els pressupostos que tothom voldria, tots voldríem més diners i més inversions” però “considerem que van en la línia de seguir treballant per Gavà, garantint, sobretot, serveis socials, mantenint la ciutat i aprofundir i poder desenvolupar projectes de futur”.

Des del PP, Mónica Parés, recorda que en la votació plenària es van abstenir perquè crèiem que és un pressupost nacionalista i es podrien haver redistribuït millor els diners”. Parés va afegir que “s’ha de rebaixar la pressió fiscal i reclamar a les altres administracions que paguin el deute que tenen amb la ciutat”.

Miguel Herrera, portaveu de GSSP,  va argumentar el vot negatiu als pressupostos perquè segons va explicar “hi ha moltes despeses supèrflues” que s’haurien d’eliminar: “hi ha diners suficients però s’haurien de gastar d’una forma més social, més justa i correcta”, va explicar. I va incidir en la necessitat d’adquirir un nou habitatge per a ús social i “crear una taula d’emergència social”.

ERC, per segon any, ha signat un acord amb l’equip de govern que ha donat com a resultat la incorporació de 17 propostes al pressupost per al 2017. Segons el seu portaveu Albert Massana “falten moltes partides que ens agradarien, però crec que són uns pressupostos equilibrats quant a la cohesió social, inversions i promocions econòmiques”.  

El portaveu de C’s, Miguel Ángel Ibáñez, ha justificat la seva oposició al pressupost per al proper exercici “perquè no són els que necessita Gavà, Creiem que es distribueixen partides en moltes cistelles i moltes idees però sense una prioritat clara”. I segons Ibáñez això es tradueix en “no saber quin és el projecte de ciutat que té l’actual equip de govern”.

El portaveu del PSC, Miquel Àngel Díaz, considera que estem davant un pressupost “rigorós, que més enllà de les paraules, baixa l’endeutament de l’Ajuntament” i que estan fet “ des de la transparència i també apostant pel bé comú”. En definitiva uns comtes municipals “que reflecteixin la nostra visió de la ciutat, una ciutat inclusiva i equilibrada”.

Després de les explicacions es va obri un torn de paraules en què  representants d’entitats veïnals com La Sentiu i Bruguers van reclamar millores per al seu barri i des de l’Handbol Gavà més subvencions per fer promoció d’aquest esport.

Al finalitzar l’Audiència Pública Jordi Tort feia una lectura positiva de la mateixa “creiem que és un fet necessari, es produeix en mig de l’aprovació inicial i la definitiva amb lo qual si hi ha una proposta que es pugui considerar es podria incorporar”.