aures

La que va ser professora i directora de l’Institut de Bruguers, Montserrat Morera Escarré, ha tornat a Gavà per presentar el seu darrer llibre, Aures, un recull de relats en què es respiren vents comuns que els connecten entre si i formen un mosaic que reflecteix l’actualitat. El llibre ens fa reflexionar entorn de la mort, la por, la família i les noves oportunitats, entre d’altres. Segons les mateixes paraules de l’autora, “hi ha personatges que van anant d’un relat a l’altre i, entre tots, trenen una història que, al final, porta una sorpresa. És un llibre molt variat, com els vents: de vegades és un vent suau, de vegades és un vent arrauxat, de vegades podria ser de sèrie negra, hi ha tota una part dedicada a l’amor, una altra que podria ser de misteri… és a dir, que hi ha diferents gèneres a dins”.

Morera ve del món de l’ensenyament i ha escrit molts llibres acadèmics. Darrerament, però, s’ha decantat més per la ficció. Aures recupera personatges emblemàtics d’un altre llibre seu, Ravals, i els darrers relats estaran lligats a una altra possible futura novel·la. “La qüestió és que soc aquí presentant aquest llibre perquè dintre hi ha uns relats que tenen com a escenari Gavà”, explica, “per exemple, hi ha un que es diu Variscita, que està lligat amb la meva experiència com a professora aquí, i molt arrelat a la transició i al principi dels ajuntaments democràtics”.

Montserrat Morera assegura que és “professora per vocació i escriptora per devoció. No puc fer-hi més: escric, i ara ja ho he acceptat i publico, perquè m’he passat molts anys sense fer-ho”. Aures està a la venda a la llibreria Pelegrín, a més d’altres establiments on l’editorial Bromera està molt present, incloses València i les Illes Balears.

Un currículum literari destacat

Morera ha publicat textos acadèmics i de ficció en revistes especialitzades, a més de materials didàctics. Ha guanyat el Premi Tinet de narrativa curta i el Premi Núvol de relats curts, entre d’altres. Participant de diferents tallers d’escriptura i estratègies de foment lector, des de 2012 manté el seu blog personal, Temps de metàfora, on comparteix ressenyes i impressions de lectura.