Ausiàs March celebra el 50 aniversari del barri
120 persones han compartit la paella popular

Ausiàs March ha recuperat la seva festa després de dos anys en blanc arran de les restriccions derivades de la pandèmia. Enguany, la celebració ha estat doblement especial perquè ha coincidit amb els 50 anys d’història del barri, una efemèride que la presidenta de l’associació de veïns, Luisa Vázquez qualifica de “molt important”.

Les activitats s’han fet durant tot aquest cap de setmana i van arrencar dissabte, amb jocs per al petits, un parc d’inflables, gimcanes i pinta cares i, per tal que els adults també es divertissin es va muntar un toro mecànic. A la tarda es va fer un berenar popular a base de xocolata desfeta tot seguit hi va haver el concert del grup Cash Caravan.

Un dels moments del concert de Cash Caravan

Aquest diumenge al matí s’ha fet una exhibició de sevillanes a càrrec de la Asociación Cultural Andaluza.

Exhibició de la Asociación Cultural Andaluza

Mentrestant, integrants de la Casa de València de Gavà s’han ocupat  de cuinar una paella per a 120 persones. Es tracta, segons Vázquez, de “l’activitat més esperada per part dels veïns i veïnes”. La recepta s’ha fet amb carn halal perquè també la gaudissin els ciutadans de religió musulmana que viuen a la zona.

Luisa Vázquez assegura que “la gent tenia moltes ganes de trobar-se i tothom està molt content. Esperem seguir així molts anys més mantenint l’esperit d’unió i reivindicació que va inspirar els inicis del barri”.

Badia lliura un obsequi a la presidenta de l’associació de veïns,Luisa Vázquez.

L’alcaldessa Gemma Badia també ha gaudit de la festa en diversos moments del cap de setmana tot destacant que “representa un orgull poder celebrar aquestes 5 dècades d’un barri que s’ha caracteritzat pel seu esperit reivindicatiu i per ser exemple de bona convivència”i ha posat en valor “la tasca que, des dels inicis i fins avui, amb diferents caps visibles, ha feti fa l’associació de veïns dinamitzanti i cohesionant”

Badia ha recordat que, “en els darrers anys, s’han executat diferents millores amb obres com les del Junts Fem Barri” i que ara, “amb accions com l’A porta, podem concretar quines són les necessitats que hi ha de veu dels propis veïns”.

L’Alcaldessa també ha avançat que “l’Ajuntament s’ha presentat a una nova convocatòria dels Fons Europeus amb l’objectiu d’aconseguir finançament que, en cas de rebre, ens permetrà rehabilitar justament edificis a Ausiàs March”.