Avanza
Un moment de la reunió dels alcaldes

Les alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda, i de Gavà, Gemma Badia; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el regidor de Sant Boi Javier López van reunir-se ahir amb el comitè d’empresa d’Avanza. En la trobada es va acordar la creació d’una taula conjunta de seguiment del servei d’autobús que ofereix l’empresa Avanza. Tots i totes van considerar la reunió positiva i cordial, coincidint que “hi havia ganes de dialogar”.

Els treballadors i treballadores, que mantenen un conflicte laboral amb l’empresa, van explicar als responsables municipals l’estat de la protesta. Maria Miranda, Gemma Badia, Carles Ruiz i Javier López van donar el seu suport a les reivindicacions laborals dels treballadors i treballadores, però van expressar la seva gran preocupació pels efectes que la vaga està tenint sobre la ciutadania. La vaga ha afectat el servei cinc dies de desembre, vuit de gener i quatre de febrer, provocant important problemes de mobilitat a les quatre ciutats i greus molèsties als usuaris i usuàries.

La mesa de seguiment servirà per avaluar el funcionament del servei. Serà un canal de comunicació constant entre el personal i els ajuntaments, amb l’objectiu de garantir el compliment i bon funcionament de la contracta. Tractarà tant els conflictes laborals com els retards de l’empresa en anar renovant els vehicles i la creació de noves línies.

Avanza és, des de l’estiu passat, la responsable de moltes de les línies d’autobús que donen servei a les quatre ciutats, després de guanyar el concurs d’adjudicació del servei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).