Eramprunyà
Parés, aquest matí a la plaça Catalunya, tot just al començament de l'avinguda Eramprunyà

El Partit Popular (PP) de Gavà demanarà en el Ple Municipal d’aquest mes de febrer que es portin a terme millores a l’avinguda Eramprunyà i a tot el barri del qual forma part. Mónica Parés, portaveu dels populars, recorda que “un any després que l’Ajuntament enviés el projecte de reforma d’aquest vial a l’AMB encara no sabem si han rebut resposta o no, però que la reforma estigui aturada no ha de suposar que tota una avinguda i tot un barri també es paralitzin”.

Parés, doncs, demana al govern municipal que faci millores a l’avinguda Eramprunyà i, de fet, a tot el barri “durant aquest temps perquè, per exemple, ens hem trobat amb fanals a punt de caure a causa dels orins dels animals, molt paviment aixecat, o molts contenidors espatllats que no els han canviat”. Parés també traslladarà al govern municipal que “exigeixi a l’AMB un nou projecte de reforma”.

A banda d’aquest prec, els populars formularan dos mes. Un fa relació als camps de futbol de Gavà, tant els de la Zona Esportiva de Can Tintorer com els de la Zona Esportiva de Can Torelló, on, segons Parés, “hi ha hagut darrerament accidents d’infants que han xocat amb les taules perimetrals”. Per aquest motiu, el PP demanarà que “es retirin aquestes tanques i es posin altres sistemes més segurs”.

El darrer prec dels populars estarà relacionat amb el turisme ja que demanaran que “es recuperi la Taula de Turisme que es va crear l’any 2019”. Parés recorda que “aquesta taula no s’ha tornat a constituir, i ara precisament el Pla d’Acció Municipal del govern municipal, el PAM, parla d’un Pla Estratègic de Turisme, així que creiem que, tot i que ja vàrem preguntar fa un temps i el govern ens va dir que aquesta taula no feia falta, en realitat sí fa falta i s’ha de tornar a recuperar”.

Les dues preguntes que els populars formularan en aquest Ple Municipal de febrer també tenen a veure amb turisme. D’una banda preguntaran pels distintius Q de Qualitat que “es va crear fa uns anys i es va atorgar a molts comerços gavanencs després de complir certs requisits”. Parés destaca que “fa uns anys que no es donen aquests distintius, hi ha comerços que encara els tenen i no entenem perquè els tenen i perquè es van deixar de donar, així que preguntarem al govern municipal quin és el motiu pel qual es van deixar d’atorgar i si diran als comerços que els retirin o que els mantinguin ja que és un distintiu que actualment no té cap ús a la nostra ciutat”.

La darrera pregunta serà sobre la base nàutica que “des de fa molts anys apareix en els programes electorals del PSC i encara no la hem vist feta realitat. De fet, apareix també en el PAM que ens presentaran en aquest mateix plenari de febrer, i per tant preguntarem què passa amb aquesta base nàutica i si és una altra de les seves promeses electorals que fan mandat rere mandat i que no arriben mai a fer-se realitat”.

Parés vol posar de manifest que aquesta base nàutica seria “important per la nostra ciutat ja que atrauria el turisme de costa i el turisme esportiu, més encara tenint en compte que comptem amb quatre quilòmetres de litoral en els que no hi ha cap equipament on es puguin practicar esports relacionats amb el mar”.