Avís per pluges fortes
Mapa de previsió per a les properes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat un avís per intensitat de pluja a partir d’aquest migdia a la costa central, sud de Barcelona i nord de Tarragona.

Aquest diumenge ha arribat la tardor i, a partir d’aquesta setmana, i de forma progressiva, ja es començarà a notar un canvi a la baixa, i a partir de mitja setmana l’ambient canviarà notablement. La temperatura, i la sensació tèrmica recularan més de cinc graus en general, però el proper cap de setmana la temperatura repuntarà.

A Catalunya demà al matí encara hi haurà núvols a la costa, però en general la setmana estarà marcada pel predomini del sol.

La tramuntana bufarà amb cops de més de 50 km/h a la Costa Brava i el mestral es deixarà sentir també a l’Ebre. Demà i dimecres girarà a gregal i bufarà amb cops de 40 o 50 km/h en molts punts de la costa, fet que provocarà una situació marítima complicada en molts punts del litoral, amb onades que poden superar els dos metres d’alçada. Al sud de la Costa Brava és on el temporal marítim es farà més evident.