Avís per risc per pluja del Meteocat
A la tarda i vespre pot ploure fort a Gavà. (Foto: Xavi Cabo)

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu un avís de situació de risc per pluges intenses que afecta la majoria de comarques, especialment al Ripollès, la Garrotxa, Osona i la Selva.

Amb el pas de les hores els ruixats avancen cap a comarques ubicades més a l’est, on també hi pot haver alguns ruixats localment intensos. Caldrà estar atents a la tarda i al vespre a un nou brot de ruixats i tronades que en aquest cas afectarà sobretot les comarques de Girona i de Barcelona.

Sol per demà

Aquest dimecres el temps serà molt diferent. Al matí quedaran algunes restes de núvols a la costa, i a la tarda no és descartable algun xàfec aïllat al Pirineu, però en general les clarianes predominaran. El pròxim canvi de temps podria arribar diumenge. Encara hi ha incertesa sobre això, però el cap de setmana podria acabar

Demà al migdia la calor anirà a més, i dijous ja serà notòria en moltes comarques, amb temperatures reals o de sensació al voltant dels 35 graus. Entre divendres i dissabte es fregaran altre cop els 40 graus en algunes comarques interiors, però la bona notícia és que aquest pic de calor tornarà a ser curt. És molt probable que el canvi de temps de diumenge obri pas a una altra refrescada en l’inici de la setmana que ve.