Avisos per vent, pluja i mala mar
Foto: Xavi Cabo

En les properes hores s’espera un pronunciat canvi de temps. Al sector de l’Atlàntic s’està formant una profunda borrasca que provocarà un fort temporal a l’oest de França i en punts del Cantàbric. Entre avui i demà es produirà segurament una ciclogènesi explosiva a la zona, amb cops de vent de 130 o 140 km/h en alguns punts de la Bretanya i sobretot al tram final del Loira.

El temporal no ens afectarà de ple a nosaltres, però sí que s’acostarà prou per canviar el temps. Aquest divendres la pressió atmosfèrica baixarà de forma clara i serà un dia amb molts núvols i algunes pluges. Al migdia i a primeres hores de la tarda de demà serà quan plourà més.

Mapa de previsió del Servei Meteorològic de Catalunya.

El més destacable però, serà el fort vent, sobretot a la costa i al prelitoral, amb cops de 60 o 70 km/h. El Meteocat té actius avisos per vent i per mala mar. El vent no desapareixerà fins dilluns, durant tot el cap de setmana s’anirà deixant sentir moderat o puntualment fort en moltes comarques.

El canvi de temps provocarà un retorn a l’ambient de tardor amb baixades del termòmetre entre 5 i 10 graus. El vent afavorirà la sensació de fred.