Avui comença la vacunació de record als inoculats amb AstraZeneca

Salut segueix impulsant la dosi de record en persones de 60 anys o més i ara també es trucarà a persones d’aquestes edats que encara no estiguin vacunades.

Un altre fet rellevant és l’obertura, a partir d’avui, de la vacunació de record a persones vacunades amb AstraZeneca, de qualsevol edat, que facin més de tres mesos de la darrera dosi.

En tercer lloc, s’enviaran SMS de recordatori a persones vacunades amb Janssen, mentre que també se seguirà impulsant la primovacunació en persones de 12 i més anys, això com la dels residents en centres sanitaris i sociosanitaris, professionals sanitaris i sociosanitaris.

Per últim, es preveu anar incorporant progressivament a la vacunació de record els grups d’edat de més de 40 anys que faci més de sis mesos de la darrera dosi, començant amb les persones més grans.

Mig milió de vacunes a la setmana i 13 milions totals

Pel que fa a l’evolució de la vacunació, cal remarcar la inoculació de la primera dosi en infants d’entre 5 i 11 anys, que ja arriba a les 40.919 des que es comences dimecres passat. Pel que fa a les dosis de record, ha crescut fins a gairebé el 60% de l’administrable entre persones de 60 a 69 anys, així com fins el 66% en professionals sanitaris.

En total, la setmana passada es van superar les 500.000 dosis, impulsant una acumulat que aquest matí ja haurà superat els 13 milions de dosis.

Quarantena per als contactes estrets

A partir d’aquest dijous, s’haurà de fer quarantena si s’és contacte estret d’un positiu tant si s’està vacunat com si no, amb dues excepcions: els residents en centres residencials amb una cobertura de dosis de record superior al 85%, i els professionals sanitaris i sociosanitaris, als quals s’aplicarà el protocol de proves diagnòstiques que correspongui.