bacus col·leccio vins gava

La bodega Bacu’s de Gavà ha presentat aquest divendres “Tasta Gavà”, una col·lecció d’ampolles de vi de varietats ben diferents i inspirades en alguns dels indrets més emblemàtics del municipi. La idea va sorgir, segons precisa el propietari, José Luís García, arran d’un llibre on es podien veure fotografies de diferents recons històrics de Gavà i que, segons assegura li porten “records relacionats amb el vi. Ja sigui pres en got de vidre gruixut, en copa fina, o a galet amb porró i en situacions diverses com ara esmorzars, dinars, sopars ,berenars o vermuts”. García fa saber que “amb l‘objectiu de reviure aquests instants vaig començar a donar forma a aquesta idea que ha estat possible gràcies a la implicació del celler familiar Pinord“. El resultat és la col·lecció “Tasta Gavà” que es composa de 4 vins, amb denominació d’origen del Penedès, i un cava.

Un d’ells es diu “Les Bòbiles” i és un vi clàssic reserva de gust potent. Un segon s’anomena “El Calamot” i és un criança negre de paladar suau ideal per maridar amb carn a la brasa. També es presentarà “El Pla”, un altre negre, però més jove i de gust afruitat adequat per menjar carns blanques o amanides. El darrer vi és el titulat “American Lake”, un blanc per prendre fresc amb aromes cítrics per maridar amb peix o arròs. La darrera proposta de la gamma és un cava que sota la denominació d’ “Erampruyà” ha estat elaborat amb vinyes de cultiu ecològic de varietats macabeu, parellada i xarel·lo.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui al costat d’altres regidors de l’Ajuntament no es va voler perdre l’esdeveniment, va assegurar que “es tracta d’una iniciativa original que contribueix a donar a conèixer el nostre patrimoni a partir de productes de qualitat i proximitat”.