salut-mental-100713

salut-mental-100713Presentació del projecte “Baix Llobregat: Cuidem la salut mental”

Projecte de suport als familiars de persones amb problemes de salut mental

El Consell Comarcal del de Baix Llobregat ha acollit, aquesta setmana, la presentació d’aquesta iniciativa que és fruit del treball de tres entitats

El Consell Comarcal ha acollit la presentació del projecte “Baix Llobregat: Cuidem la salut mental”, un projecte que té com objectiu donar suport i assistència als familiars de persones que pateixen problemes de salut mental.

 

La iniciativa és fruït del treball i les experiències de tres entitats de familiars de salut mental del Baix Llobregat: Fundació Equilibri, Salut Mental Cornellà i AFASM, amb el suport de professionals de la Federació Catalana de Familiars de Malats Mentals i l’Observatori de Salut Mental Comunitària de Catalunya (OSAMCAT).

 

El servei que es presentava amb aquest projecte ofereix tres programes principals. Per una banda un servei d’atenció a les famílies, oferint vies de solució a les problemàtiques que es deriven de la convivència amb algun familiar amb trastorn mental. Per altra banda, un servei de formació i empoderament dirigit a famílies i, finalment, un servei de reforç basat en l’ajuda mútua entre famílies amb situacions similar.

 

Els eixos principals del projecte presentat són enfortir les capacitats dels familiars per conviure amb persones amb problemes de salut mental, donant-los-hi suport i acompanyament així com permetre la inclusió social dels col·lectius de persones amb problemes de salut mental i prevenir-ne la recaiguda. 

 

L’exposició d’aquest programa, que va comptar amb una salutació i la presentació del projecte per part del president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, va servir per exposar les accions generals treballades per aquestes associacions.