ball
Un moment del ball d'ahir al casal Torre Lluc (Imatge: cortesia Gavà Televisió)

Ahir a la tarda va tenir lloc al Casal Municipal de la Gent Gran Torre lluc el ball que té lloc en aquest centre cada 15 dies, entre les 17:00 i les 20:00 hores. Tal i com ens va dir una de les usuàries, Rosa Corbacho, “està molt bé aquesta iniciativa perquè s’ha de venir a moure l’esquelet”. Corbacho ens explica que “els diumenges també anem a aprendre a ballar i fem ball de saló o ball en línia”.

Maria Rosa Peña, de la seva banda, ens assegura que “gairebé sempre venim el mateix grup de persones a ballar, i tots ens coneixem molt les coreografies”. A Peña li agrada especialment “la bachata, que és en línia i és molt bona, el country, i els boleros per ballar en parella”.

Josep Nicolás, altre usuari del casal, ve a ballar “o cada 15 dies o quan puc, aquí fem amistats, ens saludem, i és maco”. Ell també va “els diumenges a Can Tries a aprendre a ballar, allà ballo el que puc i el que em deixen”, i ens assegura que li agrada ballar perquè “passo una estona distreta, agradable, i simpàtica, et trobes persones amb les que rius i amb les que t’ho passes bé”.

El culpable de tota aquesta felicitat, en realitat, és un altre usuari del casal, Diego Flores: “Això ja es feia quan el casal era de la Caixa del Penedès i, quan el casal el va agafar l’Ajuntament, uns quants amics vam recollir firmes i vam anar al consistori a demanar que ens deixessin el local cada 15 dies per ballar, com fèiem abans. Ens ho van aprovar i d’ençà aleshores ho organitzem els sis que ho vam començar, tot i que ara només en quedem dos”.

Flores destaca que “les coses han canviat molt, però seguim organitzant-ho com podem, i de fet ve una orquestra que toca molt bé. Tenim quatre contractades i cada 15 dies ve una diferent”. Cobren 3 euros d’entrada als usuaris que serveixen “només per pagar als músics”.