Bandera Ecoplayas per a la nostra platja
Bandera Ecoplayas per a la nostra platja

L’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient, ATEGRUS, ha tornat a distingir la platja de Gavà amb la Bandera Ecoplayas. El guardó és un reconeixement al manteniment i millora de les accions impulsades en la gestió sostenible de la platja de Gavà valorant aspectes com la preservació de l’entorn, el manteniment i neteja del litoral, l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat.

Les Banderes EcoPlayas es dirigeixen a tots els municipis o entitats supramunicipals que gestionin platges, i a través d’un sistema d’informació i avaluació guardona a aquelles entitats que es distingeixen per la qualitat de les seves costes des del punt de vista ambiental, turístic i sostenible, amb l’objectiu de difondre els seus esforços, innovacions i assoliments. El jurat ha estat constituït per experts del sector sobre la base de criteris de sostenibilitat i desenvolupament turístic.

El lliurament de l’esmentada bandera va tenir lloc divendres passat, 27 d’octubre, en el marc del XXII Congrés i Exposició Internacional de Platges – Ecoplayas 2023, que es va celebrar del 25 al 27 d’octubre al Palau de Congressos de Marbellana. Es tracta d’un congrés que reuneix experts tècnics i responsables polítics de municipis litorals d’arreu d’Espanya, així com representants universitaris, empresarials i investigadors.

L’objectiu d’Ecoplayas és oferir una visió tècnica global de tots els aspectes relacionats amb el món de les platges. En paral·lel, diferents empreses del sector van mostrar els seus avenços tècnics en el tractament del litoral.