Banderes a mig pal en record del president Companys
Banderes a mig pal en record del president Companys

Les banderes de davant de l’Ajuntament de Gavà onegen, aquest dijous, a mig pal en memòria de Lluís Companys. D’aquesta manera Gavà se suma al dol decretat a tot Catalunya per la Generalitat quan es compleixen 80 anys de l’afusellament del president.

Amb aquest gest, segons precisa el Govern en una carta enviada per la consellera Budó “es vol retre homenatge a la seva memòria i als serveis que va prestar per a Catalunya i per al seu poble, i alhora vol recordar la injustícia i la barbàrie d’aquell crim”.  El text també precisa que “tristament, cal recordar que Companys és l’únic president democràticament escollit a Europa assassinat a mans dels feixistes”

Acte del Govern i el Parlament

El vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres a l’Estat “reparar” l’assassinat de qui va ser president de la Generalitat i del Parlament Lluís Companys de la mateixa manera que Alemanya va demanar perdó pels crims del nazisme.

“L’assassinat de Companys, un autèntic crim d’Estat que exigeix ser reparat per l’Estat espanyol amb la mateixa fermesa i honor amb la qual Alemanya va demanar perdó pels crims del nazisme”, ha afirmat en la seva intervenció en l’acte del Govern i el Parlament amb motiu del 80 aniversari de l’afusellament de Companys, que es complirà aquest dijous.