Barcelona Energia arribarà a Gavà
Plaques solars situades a l'edifici de l'Ajuntament de Gavà

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat 100% renovable participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, es prepara per poder oferir el seu servei amb una electricitat verda i sostenible a quatre ajuntaments metropolitans més a partir del segon trimestre del 2022.

D’aquesta manera, els ajuntaments de Gavà, Esplugues, Pallejà i Cervelló s’incorporaran a l’accionariat de TERSA entre els mesos de maig i juliol, amb l’objectiu de beneficiar-se de l’energia d’origen 100% renovable, l’assessorament personalitzat i l’estalvi mediambiental de Barcelona Energia.

El fet que TERSA esdevingui un mitjà propi dels ajuntaments metropolitans els permetrà, a més, reduir el consum energètic i potenciar la generació d’energia renovable i local, així com impulsar l’autoconsum i gestionar el servei i manteniment de les plaques fotovoltaiques dels municipis.

El consum estimat per subministrar als edificis públics d’aquests quatre ajuntaments és de 19,2 GWh, l’equivalent al consum que realitzarien més de 5.500 famílies. A més, s’evitarà emetre 4.800 tones de CO2, l’equivalent a més de 26 milions de km en cotxe dièsel o a anar 68 vegades a la lluna.

Una quinzena d’ajuntaments metropolitans adherits

Els ajuntaments de Castellbisbal, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, el Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans van ser els primers d’anunciar l’interès a adherir-se a Barcelona Energia després que estengués el seu servei als ajuntaments dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, el juny de l’any passat.

Si els 36 ajuntaments metropolitans s’integressin a la comercialitzadora pública, la companyia seria l’encarregada de subministrar un volum anual de 222.680.889 KWh. A més, es calcula que en total es podria estalviar cada any l’emissió de 55.670 tones de CO2 a l’atmosfera, l’equivalent al que purificarien 3.711.348 arbres.

La comercialitzadora pública d’energia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l’1 de gener del 2019 i actualment ofereix assistència a més de 10.000 punts de subministrament de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.