protectores d'animals
Voluntarios Itinerantes, entre altres activitats, es dedica a passejar els gossos de les protectores (Foto: Instagram de Voluntarios Itinerantes)

El Centre Comercial Barnasud organitza aquest dissabte una recollida solidària d’aliments per protectores d’animals. Per articular aquesta iniciativa, que es repetirà cada primer dissabte de mes, el centre comercial va trucar a Voluntarios Itinerantes, que com el seu nom indica són un grup de voluntaris que es dediquen precisament a tasques com aquesta que cerquen el benestar dels animals que viuen a les protectores.

Jaime Mateu, president de l’associació Voluntarios Itinerantes, ens ha explicat la gènesi d’aquesta iniciativa: “Oriol Castellar, que és responsable de l’àrea de màrqueting de Barnasud, es va posar en contacte amb el refugi Animals sense Sostre de Vallirana per fer una activitat de recollida de pinso mensual. La protectora es va posar en contacte amb nosaltres per gestionar aquesta recollida ja que, com associació de voluntaris, portem molt temps fent aquest tipus de recollida i comptem amb una xarxa d’uns 150 voluntaris, així que per nosaltres és molt més fàcil fer aquesta recollida que per la pròpia protectora, que té menys voluntaris”.

Mateu destaca que “la diferència amb altres recollides puntuals és que aquesta, com es farà tots els mesos cada primer dissabte, permetrà que la gent conegui la nostra associació de voluntaris, que sàpiguen que estarem sempre allà i que vinguin si volen fer, per exemple, donatius puntuals, o si han recollit mantes o altres coses necessàries pels animals de les protectores”.

Voluntarios Itinerantes treballa en l’actualitat amb un volum d’entre 10 i 15 protectores, que és a on aniran a parar el que recullin a Barnasud. Amb algunes d’elles “fem tasques de voluntariat com ara passejar els gossos, netejar gàbies, etc, mentre que amb altres que es dediquen a les colònies de gats col·laborem o bé amb donatius econòmics o amb donatius de pinsos”.

protectores d'animals
Una recollida d’aliments recent que van fer des de Voluntarios Itinerantes (Foto: Instagram de Voluntarios Itinerantes)

La gent que vulgui col·laborar en aquesta recollida se’ls trobarà en el hall del centre comercial entre el Carrefour i la botiga per animals Kiwoko, al llarg de tot l’horari d’obertura del centre, és a dir, de 9 del matí a 9 de la nit. És una ubicació estratègica ja que “a Kiwoko venen un pinso de gama veterinària mentre que a Carrefour venen un tipus de pinso més genèric, així que entre aquestes dues botigues esperem aconseguir importants donacions dels dos tipus de pinso”.

De fet, Voluntarios Itinerantes ha via fet aquest tipus de recollida en centre comercial “una vegada abans de la pandèmia, al centre comercial La Maquinista, i va anar molt bé perquè vam recollir prop de 2.000 quilos de pinso”. En aquest sentit, Mateu destaca que “és una meravella la predisposició i la facilitat per muntar-ho tot que ens ha atorgat Barnasud, així com en altres llocs hem estat nosaltres els que hem hagut de trucar per aconseguir una col·laboració, en aquest cas han estat ells els que ens han trucat a nosaltres i han demostrat que creuen en aquest tipus d’iniciatives”.

Voluntarios Itinerantes realitza aquesta i altres tasques de conscienciació que pivoten, naturalment, entorn del foment de l’adopció per sobre de la compra de mascotes. Mateu ho té molt clar: “La filosofia que tenim tots els que ens dediquem a això és que no té cap sentit criar més animals per després vendre’ls quan hi ha tants animals abandonats buscant una família, i tantes protectores saturades d’animals, així que abans de comprar un animal perquè sigui de raça o sigui un cadell hauríem de començar a pensar en alliberar un d’aquests animals de protectores”.