Barrets de Juvens fa teatre
Barrets de Juvens assagen aquest dies al Casal American Lake

El 20 de desembre al matí els usuaris i usuàries de la residència La Concòrdia tindran una visita especial per celebrar les festes nadalenques. El Grup de Teatre Barrets de Juvens representarà l’espectacle Antologia creat especialment per a ells. ”Antologia és un carrusel on hi ha nadales, actuacions en directe amb gags, humorístics. Tota una sèrie de píndoles perquè passin una estona divertida i agradable” , explica el director Anton Arenols . Aquest espectacle no és el primer ni serà l’últim que portaran a la residència de la gent gran, el següent ja està en fase “embrionària i serà una obra de teatre en què hi haurà una participació directa de la gent de la residència”, explica Arenols.

Ara fa un any dels inicis del que després seria el Grup de Teatre Barrets de Juvens “Un dels integrants del Juvens em va dir l’any passat si volia fer de rei mag en la tradicional visita dels reis a La Concòrdia que preparen els familiars i em vaig apuntar”, explica Anton Arenols qui afegeix que “portar el teatre i espectacles participatius a les residències de la gent gran era una idea que em donava voltes al cap des de feia temps i ho vaig veure clar aleshores”. A partir d’aquí, explica “vaig posar-me en contacte amb Carmen Ruiz, amb qui ja havia fet teatre amb el grup de Juvens, vam fer una reunió amb ells i vaig exposar-los la iniciativa. Immediatament van dir que sí i vam començar el projecte al qual es van afegir gent solidària de Gavà que ja conexíem i amb qui teníem un gran tracte”.

Van posar-se en contacte amb les direccions de les residències de Gavà “que van trobar la idea magnífica perquè van veure la nostra implicació i, a més, és una activitat totalment gratuïta perquè nosaltres no cobrem”, explica Carmen Ruiz.

El primer projecte que van concretar “amb un acolliment meravellós”, expliquen els integrants de Barrets de Juvens, va ser una obra de teatre titulada “El medico del seguro”, una sàtira que havia escrit Anton Arenols el 1972 “i que vaig tenir que reformar totalment per adaptar-la als temps actuals”. La funció va tenir tant d’èxit que es va representar 4 vegades a La Concòrdia i dos a la residència Albarrosa de Viladecans.

Però sens dubte Dies de radio és el projecte del que estan més contents pel que van gaudir preparant-lo i pels resultats: ”Va ser un programa en què els protagonistes eren les persones de la residència i on va primar l’alegria, el bon humor i la participació de tots. En coordinació amb la directora es va escollir un grup de persones a les quals es va entrevistar sobre la seva vida, aficions, pel·lícules i cançons preferides, que immediatament després de dir-les sonaven i els causaven una gran emoció”, explica el Anton.

“Vaig gaudir molt fent aquest programa i veient l’emoció que tots transmetien. No puc parar de recordar a Gume, una dona de 108 anys, que és un amor de dona que tant ben punt et recitava una poesia que explicava la historia de la seva vida”, diu Carmen mentre que la resta d’integrants del grup corroboren les seves impressions.

A més de portar les seves obres i programes a les residències de Gavà i Viladecans el gener el grup també ho farà a Barcelona.

De moment, podem trobar el grup tots els dijous a la tarda al Casal de Cultura American Lake on fan els assajos.