bars i restaurants tancats per aturar el virus

El Govern decretarà noves restriccions per contenir l’increment de contagis de coronavirus. El Procicat aprovarà tancar bars i restaurants i limitar l’aforament del petit comerç, que podria ser del 30%, fins a final de mes. També hi haurà controls específics als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat. Les mesures podrien entrar en vigor aquest divendres.

Pel que fa a la limitació d’aforaments, també afectarà als mercats ambulants i a les activitats esportives.  Tot i això, els entrenaments es podran seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts fins ara.

El govern també planteja tancar parcs i jardins a les vuit del vespre i que no puguin obrir els establiments d’oci infantil.

La cita prèvia al comerç no es contempla, de moment, i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries.

El govern va avançar aquest dimarts que plantejava tancar bars i restaurants i que només serveixin comandes per emportar-se. El Procicat ha aprovat també aquesta proposta, així com la suspensió de les competicions esportives no professionals.

A l’espera que s’acabin de concretar els aforaments, els locals esportius con gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.